Zondag 11 maart werd er door onze nieuwelingen volop gekoerst bij onze zuiderburen. Hieronder de resultaten van onze jonge talenten!

Sem Kroonen en Moreno Tak in Nieuwrode

Sem Kroonen en Moreno Tak stonden aan het vertrek in het Belgische Nieuwrode. Het was een glooiend parcours met meer dan 120 renners aan het vertrek. Er moesten zeven omlopen van 8.2 kilometer worden afgelegd. Sem en Moreno reden goed mee in het peloton. In de zesde omloop was er een valpartij waar Sem achter zat en daardoor niet meer kon aansluiten bij het peloton. Moreno was in de laatste ronde met drie man weggereden, maar ze werden teruggepakt. Moreno wist zich goed voorin het peloton te handhaven, maar in de laatste bocht was er wederom een valpartij. Moreno besloot het maar te laten lopen en dat was maar goed ook, want letterlijk op de finishlijn was er wederom een grote valpartij. Moreno werd uiteindelijk 53ste en Sem 61ste.

Roan Konings in Stekene

In het Vlaamse Stekene kwamen 106 renners aan het vertrek! In dit grote veld reed Roan Konings naar zijn eerste podiumplaats van wielerjaar 2018. Hij werd derde! Winnaar werd zijn landgenoot Ole Veenhuis van UWTC De Volharding en tweede de Belg Vic Lemmens. Ook Robin van Oorschot reed in de prijzen. Hij werd keurig achttiende.

In deze koers kwamen nog vier mannen van De Jonge Renner aan het vertrek. Dit waren Sven Pijnenburg, Jeremy Melis, Bas van Leijsen en Hugo Brouwers. Hugo reed in Stekene zijn eerste wedstrijdkilometers en zat helaas direct na de start al achter een valpartij waardoor hij met de voetjes aan de grond moest en helaas het peloton in de verte zag verdwijnen. Na twee ronden koers moest hij de wedstrijd helaas verlaten. Ook Jeremy Melis werd door de valpartij opgehouden, waardoor ook Jeremy achterop raakte. Hij probeerde nog met een groepje de achterstand op het peloton te verkleinen, maar moet helaas ook na enkele ronden de wedstrijd verlaten. Sven Pijnenburg en Bas van Leijsen reden de wedstrijd netjes uit in het peloton en werden respectievelijk 47e en 59e.


Sven Mulder en Jaap Roelen in Oordegem

Sven Mulder en Jaap Roelen stonden samen met 90 andere nieuwelingen aan de start in Oordegem. Een koers in België over twaalf ronden oftewel 60 km in totaal. Omloop had een oplopende kasseistrook van ongeveer 400 meter naar de finish die dus twaalf maal bedwongen moest worden. Na vier ronden ging Sven alleen in de aanval, maar na ongeveer een halve ronde aan het einde van de kasseistrook werd Sven teruggegrepen. Later deed Jaap eveneens een poging samen met de Vlaams-Brabantse kampioen Wout van Hamme. Ook deze  poging kreeg geen vrijgeleide van het peloton. Een ontsnapping van twee renners in de voorlaatste ronde slaagde wel om voorop te blijven, zodat Sven en Jaap in het peloton voor plek drie mochten sprinten. Sven eindigde op plek tien en Jaap plek elf. Beide coureurs waren content over het uitdagende parkoers.

Hieronder een aantal foto’s van AndyBolleCyclingsite.be. Andy bedankt!