Met twaalf renners was WV De Jonge Renner goed vertegenwoordigd bij de opening van het wegseizoen in Sint Willebrord. Het is een koers in een koers! Terwijl de jeugd hun wedstrijden rijdt in een rondje rond de kerk is er een grote wedstrijd (Dorpenomloop Rucphen) gaande voor de bijna profs. Zij komen dan ook drie keer langs terwijl de jeugd laat zien waar de toekomst vandaan gaat komen.

In Sint Willebrord is de organisatie strak en de deelnemerslijst groot. Zo aan het begin van het seizoen heeft de jeugd nog niet veel keuze uit wedstrijden en zien we startvelden die op het NK niet zouden misstaan. De ronde is kort (1000 meter). Twee bochten en een grote vloeiende bocht. Makkelijk dus. De snelheden zijn hoog en ontsnappen zo goed als onmogelijk. Natuurlijk proberen verschillende renners het, zo ook die van De Jonge Renner, echter, in elke categorie maakt een eindsprint de winnaar bekend. Winnen is er niet bij deze eerste wedstrijd voor De Jonge Renner, maar mooie klasseringen wel. Zo staat De Jonge Renner in het mooie nieuwe tenue wel twee keer op het podium om een beker op te halen. In categorie 7 is er een zesde plaats voor Jari Prins en in Categorie 6 een vijfde plaats voor Matthijs Bink.

Foto’s van de wedstrijden in Sint Willebrord zijn hier te vinden!

Overige uitslagen:
Categorie 7: 14e Yorick Brethouwer, 17e Casper Noorloos, 21e Rowan van Oord en bij zijn eerste wedstrijd een 22e plaats voor Tim van Leysen.
Categorie 6: 9e Hidde Swart, 40e Joey Welling.
Categorie 5: 19e Denley van Wijnbergen, 26e Victor Hugo Brenders, 33e Lars Prins.
Categorie 4: 17e Jelle Dekkers

Een goede opening voor De Jonge Renner. Op naar volgende week, dan gaan de renners naar Nieuwkuijk. Alles in het teken van de voorbereiding voor de echte koersen vanaf april…. Dan staat plaatsing voor het NK op het programma!