Als enige Jonge renner stond Mathijs in Heeswijk-Dinther aan de start. Na ongeveer tien kilometer koers ontdeed Mathijs zich van de rest van het deelnemersveld en koos het hazenpad, waarna een solo van dertig kilometer volgde, welke een welverdiende overwinning opleverde! Van harte Mathijs!

Het merendeel van de overige nieuwelingen stond in Woensdrecht aan de start voor de 60ste plaatselijke ronde. Dertig maal met een sterke, ijzige tegenwind, de rijzende weg op. Meteen na de start  werd er een hoog tempo opgelegd, waardoor na vijf ronden het deelnemersveld al ver uiteen geslagen was. Een koppeloton met Robin van Oorschot, Roan Konings, Sven Mulder en Jaap Roelen. Kort hierachter een groep met Moreno Tak en Sven Pijnenburg, en hierachter, verdeeld over meerdere groepen Bart Rutten, Sem Kroonen, Sam Oosterholt en debutant Henryc van Dongen. Juist voor half koers, moesten ook Robin en Roan afhaken bij de kop van de wedstrijd. Met nog dertien ronden te gaan, deed Jaap een eerste poging om samen met Wouter van de Weerdhof er vandoor te rijden. Helaas werden zij na drie ronden terug gegrepen, waarna in de volgende ronden verschillende tempoversnellingen plaatsvonden. Door deze tempoversnellingen kon ook Sven Mulder de groep niet meer volgen.

Op vier ronden voor het einde opnieuw een poging van Jaap. Ditmaal samen met Marijn Maas en Boris Romers, maar helaas wederom zonder succes. Hierdoor volgde een groepssprint welke gewonnen werd door Van de Weerdhof. Jaap eindigde op de zevende plek, Sven Mulder twintigste, Robin 32ste, Roan 34ste, Sven Pijnenburg 37ste,Henryc 43ste, Bart 44ste. Sam ,Sem en Moreno kregen helaas DNF achter hun naam.