Tradities moet je in ere houden, daarom werden ook dit jaar alle teams van WV De Jonge Renner voorgesteld aan een volle zaal met sponsors, familie, vrienden en overige belangstellenden met een liefde voor de wielersport en/of WV De Jonge Renner! De Jonge Renner is natuurlijk een op en top Oosterhoutse vereniging (hoewel onze renners en rensters uit heel Nederland komen), maar de ploegenpresentatie vond net als in 2017 plaats in Hank. Aan de rand van de Biesbosch werd het in dorpshuis ’t Uivernest een heel gezellige wieleravond.

Het voorstellen van de wielrenners en rensters begon om 20.00 uur, maar om 18.00 uur was iedereen al aanwezig om op de foto te gaan. Onze De Jonge Renner-huisfotograaf, Marc Bouwens, maakte van iedereen een portretfoto (komen later op deze mooie website), een teamfoto en ook de groepsfoto werd geschoten! Een heel geregel en gezellig gedoe om iedereen met de prachtige nieuwe kleding erop te krijgen, maar ook dit jaar is dat natuurlijk gelukt!

Om 19.30 uur druppelden de eerste gasten binnen en na een kopje koffie bij Tinus aan de bar zochten ze een plekje in de zaal. Om 20.00 uur nam presentator Jan-Willem Prinsen het woord en zat de zaal tot de laatste stoel vol en luisterde aandachtig! Voorzitter Theo Hanegraaf heette iedereen welkom en sprak zijn lof uit over de vele sponsors die onze mooie vereniging een warm hart toedragen. BnDeStem-journalist Sjoerd Marcelissen las een mooie column voor over “het voorjaar en de ijskoude Houtse Linies”! Een prima begin van de avond dus!

Daarna stelde Jan-Willem de eerste ploegen voor. DJ Nils Broeders zorgde er bij de opkomst van elk team voor dat er een stevige beat door ’t Uivernest knalde en cameraman Vyggo Bos zorgde voor live-beelden op het grote scherm. Eerst waren de MTB-jeugdrenners en hun trainers aan de beurt, gevolgd door de jeugdleden die liever op de weg hun wedstrijden rijden. Bij de MTB-jeugd werden Lars van Oord en Maud Gielen in de bloemen gezet vanwege de Nederlandse titel Streetrace die ze in 2017 behaalden in Goirle. Bij de nieuwelingen ook een huldiging. Roan Konings nam afscheid als jeugdrenner met de NK-trui in Categorie 7. Ook hij kreeg terecht een applaus en een bos bloemen van Theo!

Na de nieuwelingen werden Annie Stroop en dochter Miranda op het podium geroepen. Cor Stroop, de man van Annie en vader van Miranda, is in 2017 overleden. Cor was een oer-Jonge renner, die jarenlang actief was als ploegleider/begeleider/trainer van de nieuwelingen. Een op en top vrijwilliger en een man met een hart voor De Jonge Renner. Cor is een man die met al zijn inzet voor de club nooit vergeten mag worden. Daarom werd Cor deze avond heel terecht als postuum erelid van WV De Jonge Renner benoemd.

Na dit ontroerende moment ging de avond verder met het voorstellen van de junioren. Zij staan onder leiding van Daan Meijers en Maikel Bos. Ook hier weer twee kampioenen die met bloemen naar huis gingen. Ryan Kamp als Nederlands kampioen veldrijden junioren 2018 (en brons op het WK) en Hidde van Veenendaal die in 2017 de wegtitel pakte bij de nieuwelingen.

Vervolgens kwam Arthur van Dongen, man van de club en ploegleider van WorldTour-ploeg Team Sunweb, op het podium. Met hem werd het wielerjaar 2017 besproken en zijn eigen ervaringen in het voor Team Sunweb succesvolle seizoen met de Giro-winst van Tom Dumoulin, de bollen van Warren Barguil, het groen van Michael Matthews, de Nederlandse titel van Sinkeldam, de WK-titel tijdrijden voor Dumoulin en de kers op de taart: wereldkampioen ploegentijdrit met Team Sunweb (zowel mannen als vrouwen)! Sportief een prima jaar dus voor Arthur als ploegleider bij dit prachtige team en bijzonder om hieraan meegewerkt te hebben!

De presentatie ging verder met de vrouwen van ploegleiders Jaimy van Rijswijk en Leon van Maurik. Jaimy stelde zijn eigen vrouwen voor van het “Loving Potatoes- De Jonge Renner Ladies Cycling Team”. Hoofdponsor Jac van de Oord Potatoes stuurde ook twee vlogsters (“de Aardappelmeisjes”) mee op het podium. We zijn nu wel erg benieuwd naar dat filmpje! Uiteraard weer een huldiging! Maaike Brandwagt als Nederlands kampioen Baan ploegenachtervolging en Inge van der Heijden met de titel in het veldrijden bij de U23 vrouwen.

Tot slot de Elite/Beloften van Team LottoNL-Jumbo- De Jonge Renner oftewel de mannen van Jo Bouwens, Tom Schellekens, Ruud Aerts, Sjoerd Koster en natuurlijk teammanager Ceciel van Dongen. Ceciel stelde eerst de kweekvijver voor en daarna de selectie. Een mooie kennismaking met weer een aantal nieuwe mannen die dit jaar bij het team zijn aangesloten. Op het einde van de ploegvoorstelling van de Elite/Beloften werd Susan van der Geld namens onze trotse sponsor Hercuton b.v. uit Nieuwkuijk uitgenodigd op het podium. Zij kreeg als blijk van waardering voor de jarenlange sponsoring mooie woorden van Ceciel en het prachtige nieuwe shirt voor het komende seizoen uitgereikt waarin onze mannen weer gaan proberen mooie resultaten te boeken!

Daarna ging de bar weer open en blikten we met een drankje en de overheerlijk hapjes van Party-Service Vermeulen in de hand terug op een mooie avond! Nu op naar een mooi wielerseizoen en na deze avond in Hank hebben we hier weer alle vertrouwen in!

Beelden van de ploegenvoorstelling zijn er ook! Klik hier en hier om ze te bekijken! Ook BnDeStem plaatste een prachtige clubfoto en kort artikel op de voorpagina van Stad en Streek Oosterhout. Een mooie promotie voor De Jonge Renner dus!

Meer foto’s van Marc Bouwens staan hier!