De 32e Omloop van de Houtse Linies mag gerust een helletocht genoemd worden. Een combinatie van harde wind en een temperatuur rond het vriespunt zorgde ervoor dat slechts twintig renners de wedstrijd volledig uitreden. Ondanks dat de koers zelfs met één lus was ingekort. Rondearts Berend Nikkels zorgde voor een veilig verloop van de Houtse Linies en haalde sommige renners uit zelfbescherming uit koers.


Michaël de Jong op de kasseien (Foto: Marc Bouwens)

De mannen die uiteindelijk op het podium terecht kwamen leken de kou helemaal niet gevoeld te hebben. Peter Schulting van Monkey Town wist solo te winnen, nadat hij Oosterhouter Abe Celi (Alecto CT) achter zich had gelaten in de beslissende ontsnapping. De Zeeuw Timo de Jong van Destil-Parkhotel vulde het derde plekje op het podium.

Kopgroep Omloop van de Houtse Linies (Foto: Els Senrisjo)

Bij de amper twintig uitrijders bolden ook twee mannen van Team LottoNL-Jumbo- De Jonge Renner over de streep. Martijn Dijkstra werd vijftiende en Nils Sinschek zeventiende. Gezien de omstandigheden en het handje vol finish-ers een zeer knappe prestatie.

Peter Schulting wint 32e Omloop van de Houtse Linies (Foto: Harm Rijswijk)

De bizar koude Omloop van de Houtse Linies  van dit jaar inspireerde BnDeStem-journalist tot het schrijven van dit mooie gedicht:

De Houtse Linies
Een loopgravenoorlog tot aan de finish
Rillende renners aan de start
Met een angstig bonzend hart
De krakende kou slaat op hun longen
Maar hij laat ze echt rijden, koersdirecteur Arthur van Dongen
Door de polder wervelt een woeste wind
Die de krokussen niet zint
De Russische beer met zijn grillen
Doet zelfs de kasseien gillen
In de eerste ronde een grote valpartij
Een verzorger vraagt: zit er iemand van ons bij?
Dan passeert een eenzame renner met een grote wond
Hij lag met zijn linkerbil op de grond
De renner stapt in de warme bus
En geeft zijn vriendin nog snel een koude kus
Voor hem duurde de koers een halfuur
Houtse Linies, kan het de volgende keer iets minder guur?


Nils Sinschek op weg naar een zeventiende plaats (Foto: Els Senrisjo)

Een verslag van de Omloop van de Houtse Linies is hier op de site van BNDeStem te vinden. De uitslag is te vinden op onze website door hier te klikken!
Prachtige foto’s van Marc Bouwens zijn te vinden op zijn foto-account. Klik daarvoor hier!

Op naar warmere temperaturen nu en meer mooie koersen als onze Omloop! Zaterdag 24 maart is de eerste wedstrijd in de Clubcompetitie. Onze mannen van Team LottoNL-Jumbo- De Jonge Renner gaan dan van start in een andere omloop, namelijk de Grote Omloop van de Veenkoloniën. Als titelverdedigers in de  Clubcompetitie gaan onze renners in Veendam op zoek naar de eerste punten! We wensen ze alvast veel succes!