Op zaterdag 24 maart werd de eerste wedstrijd van de Clubcompetitie 2018 verreden. Deze klassieker met start en finish in Veendam leverde meteen een podiumplaats op. Ramon van Bokhoven snelde in een massasprint naar de derde plaats. Winnaar werd Jesper Rasch van WV West-Frisia, die op de streep, de reeds juichende Jeff Vermeulen (Volker-Wessels-Merckx) verraste met een late jump.


Foto: website Clubcompetitie.nu

Het was een levendige koers met veel ontsnappingen. O.a. Rob van Broekhoven zat mee in een vluchtgroep en ook Martijn Dijkstra probeerde met een metgezel het peloton te ontvluchten. Het draaide in Veendam toch uit op een massasprint met Ramon dus op de knappe derde plaats. Rob van Broekhoven werd bovendien 12e, Martijn Dijkstra 16e, Youri van Iersel 18e en Tim Naberman 73e.


Foto: Twitter WV West-Frisia

Deze resultaten leverde voor Team LottoNL-Jumbo- De Jonge Renner een tweede plaats op in het tussenstand van het ploegenklassement in de Clubcompetitie. Volgende wedstrijd in deze competitie is de Zuiderzeeronde op 14 april. De week ervoor eerst nog de Omloop van de Braakman in de strijd om de Topcompetitie. Drukke weken dus voor de ploeg! We blijven ze uiteraard op de voet volgen!