Zondag stonden al onze vijftien nieuwelingen aan de start voor de koers in Huijbergen. Na de snijdende kou van vorige week, werd dit weekend de koers onder een aangenaam lentezonnetje verreden. Hierdoor verschenen een aantal coureurs al in het kort/kort-tenue aan de start!

Na het startsignaal ontspon zich een aantrekkelijke koers waarin er verschillende jonge renners aanvalspogingen ondernamen. Het lukte echter niemand om uit de greep van de groep te blijven.

In de laatste ronde was er een uitvalspoging van Van de Weerdhof, die nipt tot het einde succesvol was. In zijn spoor Boris Romers op plaats nummer twee. Op zes seconden achterstand werd de groepssprint gewonnen door ons sprintkanon Roan Konings, die hiermee een mooie derde plaats in de wacht sleepte.


Foto’s: Jolanda Konings

Hieronder de terugblik van Bart Rutten blikte op zijn gereden koers:

Vandaag was een mooie koers. Ik was goed weg de eerst ronde. In het eerste wiel gezeten, daarna nog goed bij de kopgroep gebleven, maar op het laatst was het wel zwaar. Ik kon maar net bij blijven en ik had veel verzuring. De laatste paar rondes gingen heel moeizaam en de op één na laatste rond ging mijn ketting eraf. Dat was heel jammer, want ik zat in de kopgroep en toen moest ik in alleen de wedstrijd uitrijden. De laatste paar honderd meter kwam er nog een groep over mij heen, dus dat was wel jammer, maar het was een mooie wedstrijd. Wel jammer dat er veel valpartijen waren… Ik hoop dat het met iedereen goed gaat!

De overige De Jonge Renner-mannen in de uitslag:
– 13e Mathijs de Kok
– 16e Sven Mulder
– 21e Sven Pijnenburg
– 23e Robin van Oirschot
– 27e Moreno Tak
– 31e Jaap Roelen
– 34e Bas van Leijsen
– 38e Henryk van Dongen
– 39e Sam Oosterholt
– 40e Sem Kroonen
– 41e Jeremy Melis
– 45e Bart Rutten
– 60e Hugo Brouwers
– 62e Daniël Taki


Foto: Jolanda Konings