Na een weekend zonder wedstrijden, afgelast vanwege de kou, ging de jeugd van De Jonge Renner naar de Ronde van Huijbergen. Categorie 5,6 en 7 waren hier het voorprogramma van de snelle mannen; nieuwelingen, junioren en elite/beloften.

In Huijbergen stond een mooie groep van WV De Jonge Renner aan de start. Een mooi rondje van 2,5 km dat door het centrum van Huijbergen en het mooie natuurgebied liep. Niet helemaal vlak… Het laatste stuk een rechte lijn van 700 meter licht heuvelaf. Dat moet hard kunnen gaan en dat ging het ook!

In Categorie 5 stonden drie renners aan de start. Denley van Wijnbergen, Victor Hugo Brenders en Lars Prins. Met veertien renners was het een klein peloton. Helaas moest Lars op het einde het peloton laten gaan en zijn wedstrijd alleen uitrijden. In zijn eerste seizoen is het ervaring op doen en leren.
Denley en Victor konden wel mee. In de laatste ronde probeerde Victor nog weg te springen. Hij kreeg 100 meter, de andere renners keken elkaar aan en twijfelden… Helaas zetten zij toch de achtervolging in en werd Victor achterhaald. In de eindsprint kon hij dan ook niet veel meer betekenen. Uiteindelijk kwam Denley als negende en Victor als twaalfde over de streep.

In Categorie 6 begint De Jonge Renner ook steeds meer aanwezig te zijn. Zo reed Sepp Brocken zijn eerste wedstrijd. Hij kon ervaren hoe hard het gelijk gaat aan het begin van de wedstrijd. Dat is iets wat je moet leren en daar is hij mee begonnen. Joey Wellling en Hilde Pijnenburg hebben al wel een paar wedstrijden achter hun naam staan. Zij konden ook in het begin wel mee, maar moesten daarna de sterksten laten gaan. In een mooi groepje van vijf streden zij daarna voor een mooie finish. Joey kwam als 26e over de finish en Hilde als 27e. Matthijs Bink en Hidde Swart rijden al langer wedstrijden, dat zie je terug, makkelijker rijden in de groep, weten wanneer je wel en niet moet meegaan. Zo streden zij ook tot het einde mee om de podiumplaatsen. Podium lukt niet, maar de zevende plaats leverde voor Hidde nog wel een beker op. Matthijs eindigt in de eindsprint op een zestiende plaats.

In Categorie 7 weer een klein groepje. Dertien man aan de start waarvan vier van De Jonge Renner, laat gelijk wel weer zien hoe actief De Jonge Renner in de regio is! Yorick Brethouwer en Jari Prins rijden bijna elke week voor De Jonge Renner, Rowan van Oord rijdt heel regelmatig en Tim van Leijsen begint de smaak te pakken. Categorie 7 vloog erin, het ging hard, iets waar Rowan nog aan moet wennen. Rowan kan lang hard rijden, maar die absolute topsnelheid… Hij moest dan ook helaas een lange tijd zijn eigen wedstrijd rijden. Deed hij zeer goed! Tim kon bijblijven, dat niet alleen, in de laatste ronde probeerde hij nog een vluchtpoging. De finish kwam aan op een eindsprint. Dat is de specialiteit van Jari Prins. Hij kwam tot de beste prestatie van onze jeugdrenners deze dag. Een mooie tweede plaats! Behalve de bloemen ook de kussen van de rondemissen. Yorick en Tim lieten de sprint lopen en kwamen tot plaats elf en twaalf.

In het paasweekend gaan de mannen naar Werkendam. Daar rijden zij een mooie ronde van zo’n twee kilometer!

MEER FOTO’S VAN DE JEUGDRONDE VAN HUIJBERGEN STAAN HIER!