Op de zaterdag voor Pasen reden renners van De Jonge Renner in Tiel. En ze scoorden mooie podiumplaatsen! Op tweede Paasdag stonden de renners in Werkendam aan het vertrek. Voor Denley van Wijnbergen een thuiswedstrijd, maar ook voor bijvoorbeeld Jari Prins en Rowan van Oord uit Hank een omgeving die zij goed kennen.

Jeugdronde van Tiel

Op de zaterdag van het paasweekend gingen de renners van de jeugd van De Jonge Renner richting Tiel in de Betuwe. Niet zomaar een wedstrijd, een NK selectie wedstrijd voor Midden Nederland. Geen punten te verdienen dus voor de jeugd van De Jonge Renner, maar je weet wel dat alle goede renners van Midden Nederland aan de start staan. Dat kon je ook zien aan het aantal renners aan de start. In categorie 5 waren er dertig renners met daarin Victor Hugo Brenders die naar een zeventiende plaats reed. Lars Prins kwam als nummer 25 over de finish.

In categorie 6 kwam Matthijs Bink als achtste over de finish. Joey Welling was de nummer 38 in een peloton waar maar liefst 42 renners aan de start stonden. In categorie 7 gingen twee leden van De Jonge Renner in een veld van 23 mannen van start. Deze koers verliep bijna naar wens voor de De Jonge Renner. Jari Prins en Casper Noorloos zijn altijd sterk in de eindsprint en dat waren ze vandaag ook. Helaas was er één renner ontsnapt, de sprint ging dan ook om de overige plekken… Met plaats twee voor Jari en plaats drie voor Casper hadden ze dat niet beter kunnen doen!

62e Ronde van Werkendam

Op tweede Paasdag stonden de renners aan de start in Werkendam. Dit is niet zomaar een wedstrijd, dit is een thuiswedstrijd! Ouders in de organisatie en wonend aan het parcours.

De familie Van Wijnbergen, woont aan het parcours en stelden hun woning open voor de renners van De Jonge Renner. Er was ook een tent om zeker te weten dat alles droog kon staan. Natuurlijk was er ook eten en drinken volop aanwezig, maar misschien voor de renners nog wel belangrijker…… Een wc. Altijd die zenuwen voor de wedstrijd! In Werkendam is het mooiste stuk over de dijk met vandaag wind tegen. Daar konden de verschillen gemaakt worden. De renners probeerden het, maar het gebeurde niet. Bij de jeugd werd het verschil gemaakt in de eindsprint. In categorie 5 drie renners aan de start. Pechvogel was Denley van Wijnbergen, in zijn thuiswedstijd ging hij hard tegen de grond. Na een beetje sleutelen aan de fiets en aan het lichaam vervolgde hij toch zijn wedstrijd met een goede dertiende plaats. Daarna nog even langs het ziekenhuis om te kijken of het allemaal ok was en dat was het gelukkig. Lars reed in deze categorie zijn beste klassering.  Als tiende kwam hij in de eindsprint van het peloton over de finish. Voor Victor Hugo Brenders was het niet zijn beste dag, gehinderd door de valpartij van zijn ploeggenoot kwam hij als zestiende over de finish. Raf de Caluwe reed zijn eerste wedstrijd van het seizoen en kwam als negentiende over de finish.

Categorie 6 twee renners aan de start. In weer een wedstrijd die uiteindelijk werd beslist in de laatste meters was er succes voor de mannen van De Jonge Renner. Met een tweede plaats voor Matthijs Bink en een vijfde plaats voor Hidde Swart een mooi succes. Weer zien we onze jeugdrenners bekers meenemen in een sterke wedstrijd waar de top van Midden Nederland aanwezig is.

In categorie 7 de grootste verrassing. Een mooie beker voor Rowan van Oord op plaats zes! Een renner die dit seizoen weer vol voor de wegwedstrijden wil gaan. De eerste wedstrijden er nog in moest komen en het peloton soms moest laten gaan, maar nu in een groep van 22 naar een mooie zesde plaats kon sprinten. Jari Prins doet dat vaker en kwam dan ook nog beter uit met een tweede plaats. Tim en Yorick probeerden het tijdens de koers en dus was de energie voor de eindsprint op. Tim kwam binnen op plek veertien en Yorick op plaats twintig.

Nog drie weken voorbereiding…. De jeugd van De Jonge Renner zal dan rijden in plaatsen als Tilburg, Lieshout en Helmond. Op 27 april de echte start van het seizoen met de plaatsingswedstijd voor het NK in Chaam.