Zaterdag 31 maart was het dan zover, het klassiekerseizoen voor de Nieuwelingen ging van start in Philippine. Daar stond namelijk de 1e Omloop van de Braakman voor nieuwelingen en Junioren op het programma. Een loodzware klassieker van ruim 83 km met daarin dertien kasseienstroken die er zeker niet al te best bijliggen. Gelukkig waren de weersomstandigheden de renners gunstig gezind.

De aanloop van de klassieker was niet optimaal. Deze week werd ons duidelijk gemaakt dat er vanwege het groot aantal deelnemende ploegen, we maar met vijf man mochten starten i.p.v. onze zes ingeschreven renners. Helaas moest Moreno hierdoor zijn eerste klassieker bij de Nieuwelingen uitstellen.

Jaap Roelen, Mathijs de Kok, Robin van Oirschot, Sven Mulder en Sven Pijnenburg stonden aan de start voor deze loodzware beproeving. De loting was voor De Jonge Renner niet gunstig waardoor de meeste renners vrij achteraan in het peloton van 150 man moesten starten. Direct na de neutralisatie ontstond er een grote valpartij in het peloton. Sven Mulder kon de valpartij niet ontwijken en klapte er vol in. Er volgende een herstart waarbij Sven Mulder redelijk gehavend zijn wedstrijd kon vervolgen. Na de eerste kasseienstroken, waarin redelijk veel renners moesten lossen, zaten we nog met alle vijf de renners in de eerste groep. Nadat er vooraan hard werd doorgetrokken moesten er toch een twaalftal renners het peloton laten gaan. Hierbij zat ook Sven Pijnenburg, maar door goed samenwerken bleef deze groep binnen een beperkte afstand van het peloton rijden.

Halverwege de eerste omloop ontstond er voor het peloton een kopgroep van vijf man, waarbij een aantal echte hardrijders. Ook Jaap Roelen zat in deze kopgroep. Bij het ingaan van de tweede omloop werd de kopgroep echter terug gehaald door het peloton. Halverwege deze tweede omloop ontsnapten er twee renners van Willebrord Wil Vooruit, waaronder de latere winnaar Wouter van de Weerdhof, uit het peloton. Dit tweetal kreeg een maximale voorsprong van ca. twintig seconden. Met nog een tweetal kasseienstroken te gaan probeerde een groepje uit het peloton weg te springen naar de twee koplopers. Ook in deze groep was Jaap weer van de partij. Echter op hetzelfde moment liet Wouter zijn ploeggenoot achter en soleerde naar de winst. Daarachter werd Jaap knap zesde. Robin en Mathijs konden zicht knap handhaven in het peloton en werden 23e en 25e. Sven Mulder kon ook lang mee met het peloton maar door de naweeën van zijn val moest hij bij de laatste versnelling het peloton laten gaan. Hij werd in zijn eerste klassieker bij de Nieuwelingen toch knap 45e. Sven Pijnenburg kon vandaag geen goede benen aanspreken, maar kon lang bij het groepje achter het peloton blijven, maar bij de laatste kasseienstroken hielden de benen er helemaal mee op waardoor hij de wedstrijd helaas niet kon uitrijden.

In het ploegenklassement behaalde De Jonge Renner in deze klassieker een prachtige derde plaats. Namens de Ploegleiding “Knap staaltje werk mannen!!”