Hieronder het verslag van het drukke Paasweekend van Roan Konings! Tussen het paaseieren zoeken door, wist hij met zijn ploegmaten weer mooie resultaten te boeken!

Beveren-Waas (België)

Zaterdag 31 maart stond ik reserve voor de klassieker Omloop van De Braakman. Het zag er naar uit dat iedereen ging starten, dus had ik me ingeschreven om een keer in België te starten. Ik koos voor een wedstrijd in Beveren-Waas. Een wedstrijd van 60 kilometer met maar liefst 102 vertrekkers aan de start. Het was een ronde van 7,5 kilometer, dus in totaal acht 8 ronden koers met zes keer een premiesprint.

Na één ronde bleef er een peloton over van 66 man. Er waren een flink aantal pogingen om weg te rijden, maar niemand kwam echt weg.
In de vierde ronde kwam ik wel weg van het peloton en pakte hiermee de tussensprint, maar ik werd weer teruggepakt. Daarna ging gelijk weer een renner weg en die kreeg een gaatje van 30 seconden. Maar het peloton ging flink ronddraaien en hij werd de laatste ronde teruggepakt, dus het kwam aan op een pelotonsprint van 60 man. In de laatste bocht naar de finish gingen er gelijk twee man weg. Ik dacht, dat is wel vroeg, maar na enige twijfel besloot ik erachter aan te gaan. Het werd een hele lange sprint en op de meet pakte ik de winst!

Ik werd gehuldigd en bij het inleveren van het rugnummer werd er veteld dat ik terug werd gezet naar plaats twee… Na de beelden te hebben bekeken met camera’s die drie meter voor en na de streep staan en NIET op de streep, werd besloten dat de Belgische renner had gewonnen. Helaas werd mijn overwinning afgepakt, onterecht na het zien van de beelden, maar kon er niets tegen doen.

Ook Henryc van Dongen kon goed mee en werd 24e, Sem Kroonen werd 60e, Hugo Brouwers moest de laatste ronden de koers laten gaan.

Ronde van Gerwen

Na een dag rust en lekker in de bank de Ronde van Vlaanderen kijken, gingen we tweede Paasdag naar de Ronde van Gerwen. Het was een rondje van 3,5 kilometer en een afstand van in totaal 40 kilometer, met 77 vertrekkers. Een rondje langs de kerk en door de polders, waar de wind toch wel parten speelde. Gelukkig is het wel droog gebleven tijdens de koers, want de voorspellingen waren eigenlijk niet zo best. Er werd gelijk vanaf de start flink doorgetrokken, na één ronde waren er al ongeveer tien renners af, de tweede ronde nog eens vijftien renners. Uiteindelijk bleef er een peloton over met 35 á 40 renners. Er waren verschillende pogingen om er vandoor te gaan, maar die werden steeds teruggepakt.

Ook waren premiesprints bij bepaalde ronden en een leidersprijs. Ik had één premiesprint te pakken. Na acht ronden het erop leek dat alles bij elkaar zou blijven, reden er toch drie man weg en die kregen een mooi gaatje op het peloton. Er werd nog geprobeerd door Mathijs de Kok en nog een renner om ze terug te halen, maar dat lukte niet ook zij werden weer teruggehaald door het peloton. Dus de drie koplopers kregen een voorsprong van 30 seconden en waren gevlogen. Plek 1,2,3, waren vergeven en de rest moest afsprinten voor plek vier en de rest… Ik kwam als vierde uit de laatste bocht en Mathijs de Kok als eerste. Ik kwam dichtbij, maar haalde het net niet om hem te verslaan.
Mathijs werd dus vierde, ik werd vijfde. Jaap Roelen kwam verderop in het veld als 32e over de streep,Sven Pijnenburg 48e, Sam Oosterholt 64e.

Volgende week zaterdag 7 april staat mijn eerste klassieker op de agenda; Noord-West Overijssel. Een koers van 80 kilometer.

Groeten Roan Konings

Roan bedankt voor de leuke verslagen en veel succes samen met het team de komende week in je eerste klassieker!