Op zondag 15 april stond de wedstrijd in Lieshout op het programma.

Meestal is in deze dorpen het hoogtepunt een kerk. In Lieshout gaat hem om de molen! Een parcours van 1200 meter met wat lastige bochten bracht de jeugd van WV De Jonge Renner vier bekers en een bos bloemen. Niet gek voor een middagje koersen!

In Categorie 5 stonden Victor Hugo Brenders, Denley van Wijnbergen en Lars Prins aan de start. Het was een categorie met 37 renners aan het vertrek. Het was een harde wedstrijd. Na half koers waren er nog 24 over in de eerste groep. Al dertien renners hadden moeten lossen. Vier ronden voor het einde werd de koers beslist. Twee renners reden weg en werden niet meer teruggepakt.  Nog 22 over in de grote groep met drie renners van De Jonge Renner. Een eindsprint bracht de beslissing. Victor kwam in de groep als tweede over de finish en behaalde dus een vierde plaats als eindklassering, Denley net daarachter met een vijfde plaats. Niet gek na die valpartij van twee weken geleden. Ook Lars kwam in deze groep over de streep. Met plaats 23 kon hij heel tevreden zijn.

Categorie 6 reden drie renners van De Jonge Renner. Hier 35 renners aan de start. Joey Welling blijft elke wedstrijd leren. Reed een tijdje rond als duo, om vervolgens in een groepje van vijf terecht te komen. Weer veel geleerd kwam hij als nummer 33 over de finish. In deze categorie kwam niemand weg. Met uiteindelijk een groep van 23 renners kwam het tot een eindsprint. Ook hier deden de renners van De Jonge Renner weer goed mee. Hoe klein de verschillen zijn….. Matthijs kwam op het podium en kon zijn moeder dus blij maken met een bosje bloemen. Hidde kwam daar vijftien honderdsten achter…… op plaats vier. Geen bloemen, maar gelukkig nog wel een beker.

Categorie 7 had ook drie renners aan de start van De Jonge Renner. Yorick Brethouwer aan de start met het mooie nummer 1. Hij was ook echt van plan dit nummer waar te maken. Ook Jari Prins en Rowan van Oord aan de start in een deelnemersveld van zeventien deelnemers. Bij Rowan is twee wedstrijden geleden het kwartje gevallen. Geen enkel probleem meer om goed met de groep mee te rijden, waar hij de eerste drie wedstrijden de groep nog moest laten gaan. Dat is echte winst! Jari had ook zijn dag. Vanaf het begin aanvallend rijden, proberen te ontsnappen, weg te rijden met met een groepje. Yorick kennen we niet anders dan proberen weg te rijden. Zo ook vandaag. Hij kon het precies twee ronden laten om het niet te proberen.

Uiteindelijk was er één renner die in het begin had moeten lossen en ging de groep met zestien naar de finish. Iets wat Jari goed kan, gezien zijn tweede plaatsen van de laatste weken. Vandaag als nummer vijf over de finish. Één van de renners was vroeger aangegaan dan de verwachting. Maakt het gelijk een hele andere sprint. Yorick laat de sprint dan maar vaak lopen maar probeerde het nu wel. Op plaats zeven kwam hij over de finish. Rowan deed ook goed mee op plaats elf. De volledige uitslagen van de koersen zijn hier te vinden op de KNWU-site.

Volgende week gaat de jeugd van De Jonge Renner naar Helmond. De laatste voorbereiding op de mini Acht van Chaam. Een belangrijke wedstrijd……

Punten winnen voor plaatsing NK, maar bij winst in de wedstrijd ook echt even meedoen bij de echte profs bij de echte Acht van Chaam.

BENIEUWD NAAR MEER FOTO’S VAN DE 45E JEUGDRONDE VAN LIESHOUT? KLIK DAN HIER!