Het afgelopen weekend werd er gestreden in de Clubcompetitie. Rob van Broekhoven reed er naar een 21e plaats in de Zuiderzeeronde en scoorde belangrijke punten voor de ploeg. De Jonge Renner staat na twee wedstrijden derde in de ploegenstand van de Clubcompetitie.

Michaël de Jong reed vorige week met Martijn Dijkstra, Bryan Bouwmans en Wout van Elzakker de Arden Challenge. Een serie van vijf lastige wedstrijden over de Ardense heuvels. In de vierde rit leverde de aanvalslust van Michaël mooie televisie beelden op in Luxemburg. Klik hier om ze te bekijken! Let op vanaf minuut zeven in de samenvatting! Hier gaat onze Michaël in de aanval.


Foto: Wout van Elzakker en Bryan Bouwmans klaar voor de start (© Twitter Eddy Bouwmans).

Komend weekend staat de Arno Wallaard Memorial op de kalender voor Team LottoNL-Jumbo- De Jonge Renner. Een internationale wedstrijd van hoog niveau die meetelt in de splinternieuwe Holland Cup. Tot deze Holland Cup behoren een serie UCI 1.2 wedstrijden die in Nederland worden verreden. In maart was de Dorpenomloop Rucphen de eerste wedstrijd in de Holland Cup.


Foto: Martijn Dijkstra rust even uit na de Zuiderzeeronde (© Website Clubcompetitie.nu).

Zaterdag 21 april dus de Arno Wallaard Memoriaal. Volgens de organisatie (en misschien hebben ze daarin wel gelijk) de mooiste polderkoers van Nederland door de Alblasserwaard. De wedstrijd is opgedragen aan de veel te vroeg overleden jonge profrenner uit Noordeloos, Arno Wallaard. Onder leiding van ploegleider Jo Bouwens staan de volgende mannen aan het vertrek in Meerkerk: Michaël de Jong, Wout van Elzakker, Bryan Bouwmans, Max Hendriks, Wim Wittenberg, Tim Naberman en Kajetan Albanov.


Foto: Peloton onderweg in de Zuiderzeeronde (© Website Clubcompetitie.nu).

Op zondag is er ook nog de Omloop van de Glazen Stad met start en finish in Kwintsheul. De mannen die deze dag door het Westland gaan knallen in onze clubkleuren zijn Martijn Dijkstra, Rob van Broekhoven, Nils Sinschek, Youri van Iersel, Mathijs de Leng en Lars OIde Meijerink. Ploegleider achter het stuur van één van onze prachtige nieuwe ploegleidersauto’s is Sjoerd Koster.

We mensen onze mannen van Team LottoNL-Jumbo- De Jonge Renner dit weekend weer enorm veel succes!