Op zaterdag 22 april stond de jeugd van De Jonge Renner aan de start in Helmond. Het was de laatste voorbereidingswedstrijd op de districtwedstrijden waar punten te verdienen zijn voor plaatsing voor het NK. Het rondje in Helmond was zo’n 1340 meter met veel scherpe bochten. Voor het publiek en ouders een ideale locatie met zon, schaduw, drankjes en hapjes.

Bij de jongste jeugd stond Lars van Oord voor het eerst aan de start. Zijn oudere broer Rowan heeft hem al het voorbeeld gegeven. Brutaal begon hij de wedstrijd met gewoon de leiding nemen. Met de gedachte, ik ga gewoon mijn eigen tempo rijden. Helaas reed er tijdens de wedstrijd iemand tegen hem aan, een zwieper was het gevolg, maar gelukkig kon hij op de fiets blijven zitten. Pech voor Lars, na deze botsing liep zijn rem aan en moest dus dubbel zo hard trappen en moest de groep dus laten gaan. Een mooi debuut met plaats vijftien. Dat zal de volgende wedstrijd vast weer beter gaan.

In Categorie 5 Lars Prins en Denley van Wijnbergen aan de start. In deze groep ging het vanaf ronde één direct los. Na drie rondes ontstond de situatie met één koploper, een achtervolgende groep van vijf met daarin Denley, daarachter een groep van vijf met Lars. Zo werd de wedstrijd ook uitgereden. Denley en Lars hadden te hard gewerkt in deze groepen om op het eind nog indruk te kunnen maken. In een startveld van twintig kwam Denley als zesde over de finish en Lars als veertiende.

De meest vreemde race vond plaats in Categorie 6. Hier Matthijs Bink aan de start. Na enkele rondes begon het hard te regenen en werd het parcours glad. Een versnelling van Matthijs deed de groep breken, maar met diverse valpartijen hierna werd het een rommelige race. Ook Matthijs viel nog over iemand heen. Gelukkig lijkt het mee te vallen met wat ijs op de hand. Zonder het zelf te weten kwam hij wel op een derde plaats bij de jongens over de lijn. Een mooie beker en bloemen dus!

Categorie 7 had een klein startveld van dertien renners. Hier wel vier renners van De Jonge Renner. Gelukkig weer droog, ging het vanaf ronde één hard. In de eerste ronden probeerden verschillende renners het, maar konden Casper, Jari, Rowan en Yorick de koers redelijk controleren. Ze reden attent vooraan.  Halverwege koers probeerde Yorick het. Zijn ontsnapping was goed. Vier ronden lang kon hij een jagend peloton voorblijven…. Helaas, waar je op hoopt is dat het stil valt en dat gebeurde niet. Hij werd ingelopen. Rowan deed na deze hectiek iets wat we nog niet eerder gezien hadden. Hij bracht de renners, die hadden moeten lossen terug naar de groep. Week voor week gaat hij beter rijden.

In de voorlaatste ronde onstnapte Jari. Overtuigend reed hij weg. Even werd de achtervolging ingezet, maar daarna zag je de twijfel…. Als ik het nu dicht ga rijden, dan zijn mijn kansen verkeken. Timing is alles en je moet het ook kunnen. Zo reed Jari naar een zeer mooie overwinning! De groep uiteindelijk op ruime afstand. Casper weet wat hij kan en dat is altijd mee kunnen sprinten, vandaag ook, naar plek zeven. Rowan en Yorick lieten hem lopen met plaats twaalf en dertien.

Volgende week de mini-Acht van Chaam. Weer een hele andere wedstrijd!