Afgelopen zaterdag reden onze nieuwelingen de Wim Hendriks Trofee in Zeeuws-Vlaanderen. Een klassieker die als een van de zwaardere te boek staat. De coureurs: Roan Konings, Jaap Roelen, Robin van Oirschot, Sven Mulder, Mathijs de Kok en Moreno Tak stonden namens De Jonge Renner aan de start.


Foto: Jolanda Konings.

Met name Mathijs kende een niet zo’n goede voorbereiding aangezien op weg naar Terneuzen de auto van zijn ouders met een loslopend wiel op hun auto te kampen kregen! Eenmaal aangekomen bij de startplaats, ontdekte vader Dylan ook nog dat Mathijs zijn fietszadel los stond… Na dit opgelost te hebben kon Mathijs enigszins verlaat aan de warming-up beginnen.


Foto: Jolanda Konings.

Meteen na het startsignaal gooiden de renners van Willebrord Wil Vooruit gelijk de boel op de kant, waardoor na de eerste kasseistrook reeds een kleine groep los kwam met twee Willebrorders en onze Jaap. Deze afscheiding was van korte duur, maar er werd wel een compleet slagveld achtergericht met nog een peloton van ongeveer zestig renners. Wel waren al onze De Jonge Renner-mannen voorin aanwezig. Ruim voor half koers ontsnapten twee coureurs, Thomas Mijnsbergen van Willebrord WV en Joris Buters van Cervelo Goodzo. De teams van deze renners controleerden vervolgens de koers en elke achtervolgingspoging werd direct gecounterd.


Foto: Jolanda Konings.

De voorsprong schommelde de gehele koers rond de 45 seconden. Op ongeveer acht kilometer voor de meet lukte het onze Mathijs de Kok om samen met Jente Klaver uit de greep van het peloton te ontsnappen en de achtervolging in te zetten. Op drie kilometer voor de finish de twee leiders, op acht seconden Mathijs en Jente en op vijftien seconden het peloton. Mathijs en Jente sloten op anderhalve kilometer voor de eindstreep aan. Het lukte dit viertal vervolgens uit de greep van het aanstormende peloton te blijven.


Foto: Jolanda Konings.

Mathijs maakte er vervolgens een lange sprint van waarin hij als winnaar de finishlijn passeerde! Na zijn rommelige voorbereiding deze dag, dus een super resultaat met winst in deze klassieker!
Al de andere De Jonge Renners finishten vervolgens in het peloton. Roan 13e, Sven 18e, Robin 48e, Jaap 57e en Moreno 58e. De Jonge Renner eindigde tenslotte als tweede in de ploegenrangschikking. Een mooie dag dus voor het team!

VOLLEDIGE UITSLAG STAAT HIER!