Mini Acht van Chaam

De mini Acht van Chaam was dit jaar het decor van de districtskampioenschappen voor de jeugdrenners van WV De Jonge Renner. Een kampioenschap met twee podiumplaatsen, twee tevreden renners, maar daar waar vreugde is, is er ook teleurstelling. Natuurlijk droomden ook die andere renners van het podium.

Op het spel stonden vandaag niet alleen de titel…. Districtskampioen, de punten voor plaatsing voor het NK, maar ook de uitnodiging voor de echte Acht van Chaam. De winnaar in elke categorie wordt uitgenodigd voor deze wedstrijd en maakt dan natuurlijk ook kennis met de echte profs.

In categorie 4 de eerste renners van De Jonge Renner. Jelle Dekkers en Lars van Oord. Er wordt hard gestart en Lars kan in het begin aanhaken. Jelle moet helaas de grote mannen wel laten gaan. Hij rijdt een tijd lang goed met een andere renner om het gat niet te groot te laten worden met de groep. Na een aantal moedige ronden moet Lars ook de groep laten gaan. Lange tijd moet hij het alleen doen. Op het einde krijgt hij gezelschap van Jelle en de andere renner. Zo rijden zij met z’n drieën naar de finish waar Jelle de sprint wint van Lars en over de finish gaat op plaats dertien. Lars gaat als nummer veertien over de finish in een veld van twintig renners.

Foto Joris Knapen Mini Acht van Chaam 2018

Categorie 5 staan 24 renners aan de start met hierin drie renners van De Jonge Renner. De eerste pech is er voor Lars Prins. Hij valt al snel in de wedstrijd en moet dus in de achtervolging. Ook bij Denley van Wijnbergen zit het niet mee. Hij mist de slag bij een ontsnapping en kan het gat naar de grote groep dan niet meer dichtrijden. Beter gaat het deze wedstrijd met Victor Hugo Brenders. Een groep van vijf renners ontsnapt, maar in de groep weet Victor op het juiste moment zijn versnelling te plaatsen en als eerste van deze groep over de finish te komen. Helaas…. als nummer vier van het district. Lars komt als twaalfde over de finish en Denley als veertiende.

In Categorie 6 twee renners aan de start die beiden kunnen gaan voor het podium. Matthijs Bink en Hidde Swart. In de eerste ronde die heel hard gaat zitten beide renners er goed bij. Dan is Hidde opeens weg…. Ketting eraf. Daar gaat je wedstrijd! Helaas gebeurde dit deze wedstrijd niet één keer, maar drie keer. Is 17e van de 29 worden toch eigenlijk wel heel goed. Bij Matthijs ging het beter. Twee renners reden al snel weg. In de achtervolgende groep reed Matthijs goed mee. In de eindsprint reed Matthijs naar plaats zeven. Maar wel op het podium voor het distict! Een mooie plaats twee.

Daarna categorie 7. Hier is De Jonge Renner heel duidelijk in beeld en bepalend. Met vijf renners in een deelnemers veld van zestien zijn de kleuren meer dan goed vertegenwoordigd. In deze koers ging het de eerste ronden heel hard met diverse renners die probeerden te ontsnappen. Niemand kreeg de ruimte….
Totdat Jari Prins van De Jonge Renner bij zijn poging drie of vier wel die 100 meter kreeg. De groep twijfelde iets te lang, de samenwerking kwam niet tot stand. Een ronde of vijf werd er nog wel gereden, daarna werd de handdoek in de ring gegooid. Terwijl Jari op vol vermogen zijn ronden op hoog tempo bleef rijden ging de groep naar elkaar kijken en reed op laag tempo naast elkaar zijn ronden. Voor Jari ideaal. Twee ronden voor de finish sloot hij al aan bij de groep en wist dat hij gewonnen had. Netjes achter de groep kon hij zijn overwinning vieren! Met Jari Prins over de finish ging de groep voor de overige podiumplaatsen. Het ging hard de laatse 400 meter. Van de Jonge Renner ging Casper Noorloos op plaats zes het beste over de streep, gevolgd door Yorick Brethouwer op plaats zeven, Rowan van Oord op plaats acht en Tim van Leijsen op plaats tien.

Sint-Michielsgestel

Twee dagen later op zondag stonden een aantal renners van De Jonge Renner aan de start bij de Wielerronde van Sint-Michielsgestel. Zij maakten de tegenslag van koningsdags in Chaam goed. Hidde Swart reed naar plaats twee in categorie 6. Net naast hem op plaats vijf Matthijs Bink.

In categorie 5 kreeg Denley van Wijnsbergen weer een mooie beker voor zijn plaats vijf. Ook Victor Hugo Brenders stond hier aan de start en kwam in een veld van 40 renners als twaalfde over de finish.

Volgende week staan al deze renners aan de start in ons eigen Oosterhout op De Warande. Niet alleen voor de bekers, nog meer voor de punten die zij kunnen verdienen in hun plaatsing voor de Nederlandse Kampioenschappen!