Vijf mannen van Team LottoNL-Jumbo- De Jonge Renner reisden onder leiding van ploegleider Jo Bouwens af naar de Carpathian Couriers Race. Nils Sinschek, Youri van Iersel, Lars Olde Meijerink, Bryan Bouwmans en Wout van Elzakker begonnen aan deze pittige etappekoers met ritten door Hongarije, Slowakije en Polen. Hieronder een overzicht per etappe hoe het verlopen is!

Rit 1: Veszprém – Papa (Hongarije) 150 km

De 1e rit van de Carpathian Couriers Race werd verreden in Hongarije met voor Team LottoNL-Jumbo- De Jonge Renner een prachtig resultaat. Nils Sinschek pakte namelijk de tweede plaats na een sprint met drie renners. Zijn landgenoot Joep Steinbusch van WP Groot-Amsterdam won de etappe en Sjoerd Bax van Delta Cycling Rotterdam werd derde. Nils is na deze rit ook leider in zowel het berg- als het jongerenklassement!

Lange tijd bestond de vluchtgroep uit vijf renners. Daarbij ook nog Wout van Elzakker. Het team heeft zich dus prima laten zien deze rit. Uitslag andere renners: Youri van Iersel 11e , Lars Olde Meijerink 19e, Wout van Elzakker 62e en Bryan Bouwmans 99e. Overigens was Bryan gevallen in de laatste kilometer. Hij liep schaafwonden op, maar kan van start gaan in de volgende rit.

Rit 2a: Trstena (Slowakije) – Jablonka (Polen) 72,4 km
Rit 2b: Jablonka – Oswiecim (Polen) 106 km

Helaas werd de tweede dag (met twee etappes) op zondag getekend door veel pech en valpartijen waarvan Bryan Bouwmans, Wout van Elzakker en Lars Olde Meijerink in rit 2b de dupe zijn geworden. Voor hen zat de etappekoers er na deze rit op.

Winnaar van rit 2a was in de massasprint Ahmed Galdoune. Bryan sprintte nog naar een knappe 11e plaats. Lars werd verder nog 36e, Youri 42e, Nils 61e, Wout 92e Winnaar van rit 2b werd Sven Burger. Weer winst voor WP Groot Amsterdam dus. Youri van Iersel eindigde in rit 2b als 18e en Nils Sinschek als 61e. Zij gaan door in deze meedogenloze rittenkoers.

Rit 3: Stary Smokovec (Slowakije) 2,5 km

De derde dag was er in Slowakije een exteem korte rit van 2,5 km, maar wel op een heel lastige klim met stukken van 10%. Er was eigenlijk een etappe ingepland, maar de weg lag open volgens ploegleider Jo Bouwens. Dan maar tijdrijden bergop! Nils klokte een 29e eindtijd en Youri een 64e. Voor Nils leverde dat plaats 15 op in het algemeen klassement. Youri de 59e.

Rit 4: Stara Lubovna – Stara lubovna (Slowakije) 154,9 km

Na de lastige klimtijdrit, vandaag een bergachtige vierde rit. Drie vluchters kleurden de koers en streden om de etappewinst. Winnaar werd Filip Kvasina. Youri zat in een groep van 38 man daarachter op 27 seconden en werd keurig 18e. Nils moest meer tijd toegeven en werd 51e op 1 minuut en 15 seconden. In het klassement staat Nils nu 31e (op 3.07 min) en Youri 41e (op 3.24 min). Leider is de Nederlander Sjoerd Bax van Delta Cycling Rotterdam.

Rit 5: Szczawnica – Nowy Sacz (Polen) 119 km

In de 5e rit in Polen zat de helft van het overgebleven team in de aanval! Nils reed namelijk zo’n 30 km in de kopgroep, maar werd op 8 km van het einde weer ingelopen. In de sprint werd hij uiteindelijk 36e op 17 seconden. Youri van Iersel had een pechdag. Hij moest van fiets wisselen, maar is toch nog keurig op tijd binnen gekomen. Hij staat na deze rit 27e in het algemeen klassement op 3.12 min van leider Sjoerd Bax.

Rit 6: Tuchów – Tarnów (Polen) 180 km

De slotrit van de Carpathian Couriers Race was ook in Polen. Deze laatste dag weer onze Nils Sinschek in de “break-away”. Meer dan 100 km zat Nils in de kopgroep. Helaas was er toch geen goede samenwerking en werden ze na een lange vlucht ingelopen. De rit ging naar de Pool Filip Maciejuk. Een renner uit de nationale selectie van Polen. Hij nam op deze laatste dag nog even de leiderstrui over van Sjoerd Bax. Nils werd in deze rit 33e en Youri 58e . In het eindklassement werd Nils 34e en Youri 67e.

Beide renners kunnen terugkijken op een geslaagde etappekoers!

Voor de uitslag van de slotetappe en eindklassement, klik hier!