Afgelopen zaterdag 5 mei werd op ons clubparcours de Warande Jeugdronde van Oosterhout verreden. Het leverde een zeer geslaagde dag op met veel deelnemers verdeeld over zeven jeugdcategorieën. Bovendien behaalden Casper Noorloos (tweede) en Jari Prins (derde) mooie podiumplaatsen in categorie 7. Ook werd er een Decathlon Dikke Banden Race verreden. Drie leeftijdsgroepen streden om een mooie winnaarstrui en prachtige bekers en bloemen! Na afloop werd er onder alle deelnemers van de Dikke Banden Race een mountainbike verloot, die aangeboden is door Marco van Oord van Bike Pitstop uit Nieuwendijk.

Hieronder het verslag en de prestaties van onze jeugdrenners.

Thuiswedstrijd De Jonge Renner

Er stonden op 5 mei een aantal nieuwe gezichten aan de start. Één van die nieuwe gezichten is Milou van Oord. Zij startte in de jongste categorie. Aangemoedigd door haar broers, die later op de dag zelf moesten rijden, reed ze een goede eerste wedstrijd. In categorie 2 ook een eerste wedstrijd voor Jikke van der Meulen. Zij kon de eerste ronde ervaren hoe hard het rijden is in een groep. Daarna moest ze lossen, maar wist in haar eerste wedstrijd nog wel iemand achter zich te houden.

In categorie 4 Jelle Dekkers aan de start. Hij heeft al wel meer wedstrijden gereden. Ronde na ronde kwam hij netjes als nummer zes in de groep over de finish. In de eindsprint moest hij helaas wat plekjes laten gaan en kwam hij in een startveld van negentien renners tot een goede tiende plaats. Lars van Oord is sinds enkele weken ook van de partij. Elke week lijkt het beter te gaan. Nu kon hij zeven ronden mooi mee met de groep. In ronde acht kwam een demarrage, die hij niet kon volgen. Zonder de groep, zakte het tempo, maar hij kon zijn dertiende plaats toch veilig stellen.

Na de Dikke Banden race en pauze voor het inrijden de oudste drie jeugdcategorieën. In categorie 5 niet alleen de bekende namen als Denley van Wijnbergen, Victor Hugo Brenders en Lars Prins, maar ook Raf de Caluwe en Niels Rijksen. In deze wedstrijd veel ontsnappingspogingen, maar deze lukten allen niet. In de eindsprint kwam Denley op een mooie zevende plaats, Raf op een veertiende plaats en Victor op een zestiende plaats over de finish. Lars Prins reed een hele zware wedstrijd, omdat hij veel alleen moest rijden. Hij kwam als 23e over de finish. Niels Rijksen maakte zijn eerste kilometers als wedstrijdrenner en deed dat met een 26e plaats.

In categorie 6 de bekende namen Hidde Swart en Mathijs Bink. Zij reden attent en sterk mee voorin de groep en gingen voor de eindsprint…. Voor Hidde een tiende en voor Mathijs een veertiende plaats. Minder bekende namen reden ook mee. Isa de Caluwe reed een goede wedstrijd en eindigde eigenlijk op plaats nummer achttien. Joey Welling en Hilde Pijnenburg moesten de groep laten gaan, maar reden wel heel goed samen de westrijd uit op plaats 25 en 26.

De afsluiter is categorie 7. Een categorie waar de Jonge Renner sterk vertegenwoordigd is. Met maar elf renners aan de start, vijf met de kleuren van De Jonge Renner. Een podiumplaats kon eigenlijk niet uitblijven. Het was eigenlijk een beetje een saaie wedstrijd. De renners probeerden wel de ontsnappen, zelfs Tim van Leijsen en Rowan van Oord, die nog niet de meeste wedstrijden hebben gereden, maar geen enkele poging was succesvol. De finish kwam aan op een eindsprint met de complete groep. Casper Noorloos kwam als beste renner van De Jonge Renner over finish op plaats twee, gevolgd door Jari Prins op plaats drie. Twee podiumplaatsen voor De Jonge Renner. Hier achter kwamen Tim, Yorick, en Rowan op plaats zes, acht en tien over de finish.

Een mooie dag voor De Jonge Renner met podiumplaatsen en een mooi debuut van een aantal jonge renners!

Alle uitslagen staan op de site van de KNWU!

Gelukkig hebben we de foto’s nog! Fotografen Marc Bouwens en Thimo van Wijnbergen hebben namelijk heel de dag op de Warande rondgelopen en weer bijzonder mooie foto’s gemaakt van de deelnemers. De foto’s van Marc zijn hier, hier en hier te zien. De foto’s van Thimo staan hier.
Ook in BnDeStem mooie en welverdiende aandacht voor het door ons georganiseerde evenement. Een foto op de voorpagina en een verslag! Klik hier om het verhaal te lezen.

In 2019 weer een nieuwe Warande Jeugdronde van Oosterhout!