Jeugdronde van Schijndel

Op donderdag 10 mei reden de renners van De Jonge Renner de druk bezette wedstrijd in Schijndel. Het was in de diverse jeugd categorieën een chaotische wedstrijd. In categorie 7 kwamen vierentwintig renners aan de start en vanaf het begin ging het hard. Jari Prins en Yorick Brethouwer stonden aan de start. Beiden moesten achteraan starten. Jari kan dat goed, Yorick heeft hier nog zijn leercurve. In de hectische start was Jari al snel met vier andere renners weg. Gevolgd door nog vier andere renners. Een groep van tien probeerden dit gat weer dicht te rijden, terwiijl Yorick de slag had gemist en weer aansluiting zocht bij de groep. Na vier ronden begon de rust te keren. Een groep van vijf was weg (met Jari), gevolgd door een groep van vijf. Daarachter een groep van tien( met Yorick die de aansluiting had gevonden).

In de eerste groep kwam Jari wederom als sterkste over de finish. Hij zit zeker in een prima fase en pakt beker na beker. Weer een mooi resultaat voor een renner van De Jonge Renner!
In categorie 6 maar liefst veertig renners aan de start. Matthijs Bink kwam in de eindsprint op een meer dan mooie zesde plaats over de finish. In categorie 5 Denley van Wijnbergen. Reed weer een zeer goede wedstrijd. Vijftien deelnemers gingen voor de einsprint. Helaas voor Denley ging hij onderuit. Dus plaats vijftien voor hem, maar die maakte hij in het weekend nog wel goed. Lars Prins kwam als nummer 24 over de finish In categorie 6 reed Matthijs Bink zijn wedstrijd. Mooi bij de groep blijvend kwam hij in de eidnsprint als zesde over de finish.

Jeugdwedstrijden Wijk en Aalburg

Op zaterdag 12 mei stonden enkele renners aan de start aan de helaas matig bezette wedstrijd in Wijk en Aalburg tijdens het Marianne Vos wielerfestival. Gedurende de dag rijden niet alleen de jeugdleden een wedstrijd, maar zijn er ook wedstrijden voor handbikers, een dikke banden race en een klassieker voor dames in diverse categorieën.

In categorie 5 stonden Denley van Wijnbergen, Victor Hugo Brenders en Lars Prins aan de start. Een renner wist te ontsnappen en de groep voor te blijven. Denley, Victor en Lars kwamen vervolgens in de eindsprint van de achtervolgende groep op plaats vier, zes en zeven over de finish.

In categorie 6 ook maar zeven renners aan de start waarvan er één uitviel. In een van de laatste rondes moesten Hidde Swart en Matthijs  Bink passen bij een versnelling. Drie man gingen er vandoor en Hidde en Matthijs moesten met zijn tweeën in de achtervolging. Helaas konden ze het gaatje niet dichten en ging Matthijs als vierde en Hidde als vijfde over de finish.

In categorie 7 een nog kleiner deelnemersveld: vijf renners. drie daarvan namens De Jonge Renner. Er was dus meteen een kopgroep van vij man voorop! Het groepje kwam met z’n allen op de finish af, Jari Prins werd tweede, Casper Noorloos derde en Tim van Leijsen vijfde.

Omnium in Ossendrecht

Op zondag 13 mei reden de renners het omnium in Ossendrecht. Hier werd eerst een tijdrit over 1600 meter gereden en vervolgens een normale koers. Het was een ronde op een zeer smal parcours met enkele scherpe bochten.

In categorie 4 de jongste deelnemer van De Jonge Renner: Lars van Oord! Hij gaat steeds beter rijden en kan dan ook tevreden zijn met zijn tiende plaats overall in een deelnemersveld van veertien.

Na de pauze waren de oudere categorieën  aan de beurt.  In categorie 5 ging Denley van Wijnbergen met een beker, een vierde plaats, zeker niet gek na zijn valpartij in de vorige wedstrijd. Met het verband nog om zijn been reed hij een goede wedstrijd. Victor Hugo Brenders reed naar een elfde plaats. Het parcours was duidelijk niet zijn parcours en reed dus te vaak te ver achteraan, wat veel kracht kostte. Lars Prins eindige overall als twaalfde. Helaas moest hij de groep snel laten gaan en reed dus lange tijd alleen. In categorie 5 twee renners, Matthijs Bink en Hidde Swart. In deze categorie zitten enkele erg sterke renners/rensters waardoor ontsnappen bijna onmogelijk is. Hidde probeerde het nog wel net voor de kasseienstrook, maar een echt verschil kon hij niet maken. Een eindsprint met een redelijk grote groep dus op dit smalle parcours en dat is niet makkelijk. Uiteindelijk eindigde Hidde op een zesde plaats (en dus een beker) en Matthijs op een negende plaats in een deelnemersveld van twintig.

In categorie 7 droegen maar liefst vijf van de dertien 13 renners het pak van De Jonge Renner. De koers begon gelijk hard. Diverse renners probeerden te ontsnappen. Na enkele ronden lukte het Lars Prins om samen met de andere favoriet te ontsnappen. De achtervolgende groep brak in twee delen en zo gingen Tim van Leijsen, Casper Noorloos, Yorick Brethouwer en twee renners van Breda als groep in de achtervolging op de twee koplopers. Enkele ronden lang bleven de koplopers goed samenwerken om weg te blijven en de achtervolgende groep om ze weer in te halen. Dit lukte niet waarna het groepje “stil” viel. Rowan van Oord was in het tweede groepje terechtgekomen met nog drie andere renners. Hier verrichtte hij veel werk om het tempo hoog te houden. Uiteindelijk reed Jari met zijn medevluchter naar de finish waar hij het in de eindsprint net aflegde. Een tweede plaats, ook overall was voor hem. Tim verrastte positief door overall derde te worden. Yorick eindige op plaats zes, Casper op zeven en Rowan op plaats acht.

Nu even uitrusten van het drukke weekend en dan volgende week weer koers in  Moerdijk!