Op 2e pinksterdag, maandag 21 mei jl, werd voor de achtste keer de NK-streetrace in Goirle gereden. Een parcours waarin gebruikelijk veel bochtenwerk, obstakels en een heuse zandbak van veertien meter in opgenomen zijn, komen sport, spanning en vermaak samen. Naast deelname van ex-profrenners zoals: Michael Boogerd en presentator Humberto Tan, die een zogenaamde ‘valse start’ van 30 seconden fietste, durfden elf MTB-leden en een trainer, die spectaculaire streetrace op dikke banden aan.

De deelname van MTB-jeugd en nieuwelingen van WV De Jonge Renner resulteerde in een prachtige uitslag. Maar liefst twee meiden sleepten met overmacht de NK-titel binnen! Op een prachtig podium, met rondemissen en een heuse DJ, werden Milou van Oord (klasse groep 3/4) en Lotte (klasse groep 7/8) gehuldigd. Deze MTB-meiden hebben de mountainbike sport met succes ontdekt en mogen, met trots, een jaar lang de titel ‘Nederlands Kampioen streetrace’ dragen. Dat is nog eens MTB-girlpower!

Ook de MTB-jongens schitterden op het podium. Boris behaalde, in de klasse groep 5/6, de tweede prijs. In de klasse 7/8 won Lars van Oord, NK-kampioen streetrace 2017, eveneens de tweede prijs en sleepte Victor van der Velden de derde prijs binnen. In dezelfde klasse kwam ook Thijn Nooten uit en eindigde, na alles gegeven te hebben, net naast het podium op een vierde plek. Verder verschenen ook Jort (klasse 3/4), Maud Gielen (klasse 5/6), NK-kampioen streetrace 2017, aan de start die eveneens dapper gestreden hebben.

In de funklasse deden de MTB-Nieuwelingen: Bart Branderhorst, Joey Adriaansen en Rowan van Oord mee, vergezeld door trainer Rob van Eijck. In de A-finale hebben de knullen tussen de volwassenen zich goed staande gehouden. Zij eindigden allen rond de 25e plaats van de 50 finalisten. Trainer Rob werd knap tweede in de B-finale. Er kan dus terug gekeken worden naar een sportieve en succesvolle dag!