Zaterdag 26 mei werd er gestreden in de Clubcompetitie. De puntenjacht in deze competitie ging verder met de Omloop van de Hoeksche Waard. Deze koers werd in 2017 gewonnen door “onze” David Dekker. En ook dit jaar werd er een mooi resultaat behaald door Team LottoNL-Jumbo- De Jonge Renner! Martijn Dijkstra reed namelijk in een kopgroep van negen renners naar een tweede plaats in de uitslag. Erg knap van Martijn die mocht ruiken aan zijn bijna eerste klassieke zege van het seizoen! De tweede plaats leverde in ieder geval een vracht aan punten op in de Clubcompetitie!

Andere mannen die in het shirt van De Jonge Renner de finishlijn passeerden waren Rob van Broekhoven op plaats twintig, Tim Naberman werd 38e en Nils Sinschek 57e. In de ploegenstand staan onze mannen nu derde. Volgende koers in de Clubcompetitie is op 6 juni in de Parel van de Veluwe.

Op zondag 27 mei reed Team LottoNL-Jumbo- De Jonge Renner ook nog de Ronde van Zuid-Oost Friesland met start en finish in Appelscha. Ook hier deed Martijn Dijkstra het goed en werd twaalfde. Pim Erren reed naar plek 22 in de uitslag.


Foto: Martijn Dijkstra tweede in Omloop van de Hoeksche Waard 2018 (Foto gemaakt door Joris Knapen Clubcompetitie.nu)

Onderstaande foto’s zijn van de huisfotograaf van de Clubcompetitie Joris Knapen. Meer prachtige foto’s van Joris zijn hier te vinden!

 

 

Ronde van Stampersgat

Op zondag reed Wout van Elzakker het criterium in Stampersgat. Dat deed hij heel verdienstelijk door met een kopgroep van drie renners de finale in te kleuren. De winst ging naar de Amerikaan Innokenty Zavyalov. Wout sprintte achter hem naar een tweede plaats voor Koen van de Klundert. Een mooi resultaat voor Wout dus!