Het afgelopen weekend reden de nieuwelingen in de Noord Drentse Dorpenomloop en in het eigen West-Brabant in de Ronde van Stampersgat. Hieronder de verslagen.

Noord Drentse Dorpenomloop 2018

Op zaterdag 26 mei om 10.15 werd in Gieten het startsein gegeven voor deze mooie klassieker door de nodige Noord Drentse dorpen en “smalle” polderwegen richting finishplaats Assen. Er stonden bijna 160 renners aan de start en voor WV De Jonge Renner waren; Roan Konings, Mathijs de Kok, Sven Pijnenburg, Robin van Oorschot, Moreno Tak en Sam Oosterholt geselecteerd. Voor Sam was dit zijn eerste klassieker bij de nieuwelingen.

Het was door de hoge snelheid waarmee werd gereden zeer lastig om te ontsnappen uit het peloton. Mathijs wilde echter wel een poging wagen om we te rijden, maar kreeg op dat moment een pedaal van een andere renner in zijn wiel waardoor er een aantal spaken braken en dus van wiel moest wisselen. Hij wist nog wel terug te keren in het peloton, maar een top prestatie zat er niet meer in. Sam moest helaas vanwege een valpartij zijn eerste klassieker vroegtijdig beëindigen. In een chaotische finale met de nodige heftige valpartijen in de laatste kilometers wist Roan naar een mooie vierde plaats toe te sprinten wat wederom een mooi resultaat was.
Overige uitslagen: Mathijs 51e, Moreno 52e, Robin 79e, Sven 99e.

Hieronder een verslag van Sam over zijn 1e klassieker:

Zaterdag 26 mei was mijn eerste klassieker bij de nieuwelingen. Wij kregen van onze ploegleider Marcel Pijnenburg onze rugnummers. Ik kreeg startnummer 84. De nummer vier mocht als eerste rij starten. Na het inrijden kregen we twee bidons drinken en twee reepjes en een gelletje. Ik vond dit een wedstrijd waarbij mijn doel was om hem uit te rijden. Samen met mijn ploeggenoten: Roan, Sven Pijnenburg, Moreno, Mathijs en Robin gingen we van start. De eerste 40 kilometers gingen goed en hard. Ik had ook geluk dat ik gelijk bij de eerste twintig kon meefietsen. De wegen waren op sommige punten vrij smal en aan de zijkanten zaten diepe gaten. We reden de bocht in en er werd hard geremd. Voordat ik nog de bocht kon nemen ging de renner voor mij flink naar links uitwijken, waardoor ik met mijn voorwiel tegen zijn achterwiel kwam en onderuit ging. Bij het opstaan voelde ik mijn stuitje en heb vervolgens de race proberen te hervatten. Via de volgauto`s moest ik proberen terug te komen bij het peloton en dit koste mij veel kracht. Door de pijn aan mijn stuitje moest ik helaas teleurgesteld de wedstrijd staken. De vader van Mathijs heeft mij vervolgens naar de finish gebracht. De klassieker op zich vond ik een mooi ervaring desondanks mijn valpartij.

60e Rijk Zwaan Wielerronde van Stampersgat

Ondanks het slechte weer stonden er ruim 60 renners aan de start in Stampersgat. Er stond ook weer een groot aantal DJR-renners aan de start. Bas, Sem, Bart, Sven Mulder, Sven Pijnenburg, Roan, Moreno en Mathijs. In de ochtend tijdens de jeugdwedstrijden was er een flinke omweersbui geweest, dus het wegdek was nog nat bij de start van de nieuwelingen. Hierdoor ging het al mis in de eerste bocht, want een groot aantal renners schoof onderuit met de nodige schade tot gevolg. Mathijs kon de valpartij ook niet ontwijken, maar hield er geen schade aan over.

De wedstrijd werd stilgelegd en na een tijdje volgde er een herstart. Door het hoge tempo in het peloton moesten er de nodige renners lossen en na enkele ronden was dit echter ook het geval bij Bart. Aan de voorzijde van het peloton lieten de mannen van De Jonge Renner zich goed zien en werd er wel getracht weg te rijden zonder resultaat. Moreno dacht dat de koers een ronde korter duurde en dacht naar de overwinning te sprinten, maar de wedstrijd duurde nog een ronde langer. Hij wist wel nipt voor het peloton te blijven, maar werd toch nog net geklopt door een renner van Willebrord Wil Vooruit. Hij werd uiteindelijk tweede wat toch ook een mooi resultaat is! Overige De Jonge Renners in de uitslag: 5e. Sven Mulder, 6e Mathijs de Kok, 9e Roan Konings en Sven Pijnenburg 21e.