Aanstaande zondag is de Midden-Brabant Poort Omloop met start en finish in Gilze. Een belangrijke wedstrijd in de strijd om de Holland Cup waaraan ook onze mannen van Team LottoNL-Jumbo- De Jonge Renner deelnemen. Vorig jaar pakte Jaap Kooijman namens de WV De Jonge Renner de overwinning. Een fantastisch resultaat. Inmiddels is Jaap actief voor het Continentale Vlasman Cycling Team, maar wellicht kan iemand anders van onze mannen dit jaar toeslaan! We gaan het zien. Hieronder het persbericht van de organisatie in Gilze, die mede onder de vlag van De Jonge Renner de koers organiseren.

PERSBERICHT:
Zondag 10 juni is de volgende afspraak in de Holland Cup. Een nieuwe internationale competitie die is ontstaan doordat 6 Nederlandse UCI 1.2 koersen de handen ineen hebben geslagen. Afgaande op de eerste 4 wedstrijden, mag in Gilze opnieuw een aantrekkelijke en spannende wedstrijd verwacht worden.

Aan het deelnemersveld zal het niet liggen. Zo zullen alle Nederlandse continentale ploegen aan het vertrek staan. Daaronder het sterke team van SEG Racing Academy, dat er alles aan zal doen om de leidende positie van Cees Bol te verstevigen. De Nederlandse ploegen zullen echter moeten afrekenen met een aantal sterke buitenlandse teams. Ervaring leert dat de Midden-Brabant Poort Omloop door het smalle en bochtige parcours, inclusief 2 kasseienstroken, een zware en selectieve wedstrijd is. Na bijna 200 km koers en 4 plaatselijke finalerondjes, is een massasprint in het centrum van Gilze dan ook niet te verwachten.

Zie hieronder het overzicht met deelnemende ploegen:

1. Alecto Cyclingteam Netherlands Continental 2. Beat Cycling Club Netherlands Continental 3. Canyon – Eisberg Great-Britain Continental 4. CCB Foundation – Sicleri The United States Continental 5. Delta Cyclingteam Rotterdam Netherlands Continental 6. Destil-Parkhotel Valkenburg Netherlands Continental 7. Madison Genesis Great-Britain Continental 8. Metec-TKH Continental Cyclingteam Netherlands Continental 9. Monkey Town Continental Team Netherlands Continental 10. SEG Racing Academy Netherlands Continental 11. Start Team Gusto Bolivia Continental 12. Vlasman Cycling Team Netherlands Continental 13. Dutch Food Valley Cycling Team Netherlands Clubteam 14. Embrace the world cycling team Germany Clubteam 15. Krush-IJsselstreek Cycling Team Netherlands Clubteam 16. Lotto Soudal U23 Belgium Clubteam 17. Mysenlan-Spie-Douterloige Belgium Clubteam 18. NWV Groningen Netherlands Clubteam 19. Sensa-Kanjers voor Kanjers CT Netherlands Clubteam 20. UWTC De Volharding Netherlands Clubteam 21. VolkerWessels-Merckx Cyclingteam Netherlands Clubteam 22. WV De Jonge Renner Netherlands Clubteam 23. SV Kontich Belgium Clubteam

Dankzij de positieve ervaringen en professionele uitstraling van de Holland Cup, zal ook van de Midden-Brabant Poort Omloop een ruime samenvatting te zien zijn op sportzender Eurosport1.

Wereldkampioen Team Sunweb in Ploegentijdrit Gilze ter voorbereiding op Giro De Midden-Brabant Poort Omloop is onderdeel van het Smits-Etekin Wielerweekend Gilze. Naast deze klassieker, vindt op zaterdag de Ploegentijdrit Gilze plaats voor recreanten en wedstrijdteams. Dit jaar is sprake van ongekend sterk deelnemersveld. Wat te denken van Team Sunweb dat vorig op het WK in Bergen wereldkampioen werd en nu met o.a. Ellen van Dijk en Lucinda Brand naar Gilze komt, ter voorbereiding op de ploegentijdrit in de Ronde van Italië. De dames zullen de directe strijd aangaan met de mannen van Elite en Beloften-ploegen als Alecto Cyclingteam en Dutch Food Valley Cycling Team, die op zondag ook zullen starten in de Midden-Brabant Poort Omloop. Kortom, een unieke wedstrijd die nu al voor de nodige reuring zorgt.

Op zondag zal gelijktijdig met de Midden-Brabant Poort Omloop, ook nog eens het traditionele criterium Hart van Gilze verreden worden. Het centrum van Gilze is op 9 en 10 juni wederom het middelpunt van de Nederlandse wielersport.

Recente winnaars Midden-Brabant Poort Omloop: 2017 Jaap Kooijman 2016 Rens te Stroet 2015 Twan Brusselman 2014 Tom Vermeer

Winnaars Ploegentijdrit Gilze (Elite en Beloften): 2017 Destil Jo Piels 2016 CT Jo Piels