Op zaterdag 2 juni 2018 stond de Omloop van de Maasvallei 2018 op het programma voor de nieuwelingen van WV De Jonge Renner. De volgende renners waren geselecteerd voor deze zware koers; Jaap Roelen, Mathijs de Kok, Roan Konings, Moreno Tak, Sven Mulder en Sven Pijnenburg.

Al vroeg waren we naar Stein (Limburg) afgereisd om op tijd met de voorbereidingen te starten. Ploegleider Marcel Pijnenburg kwam er verrassend achter bij het inleveren van het reserve materiaal, dat de twee ploegen van DJR niet op de deelnemerslijst stonden. De inschrijving was niet doorgekomen bij de organisatie (dit gold voor meerdere verenigingen) en gelukkig konden we na langdurig overleg met de KNWU-wedstrijdleiding toch deelnemen en kregen we onze startnummers.

Verrassend werd er nu weer door de KNWU besloten niet via loting op te stellen, waardoor onze renners weer ver achteraan op konden stellen. Een cameraploeg van omroep Limburg was ook prominent aanwezig, maar had meer oog voor Thibau Nys dan voor onze De Jonge Renners…

Om 10.15 werd het startschot gegeven in Stein en werd er begonnen aan een onrustige neutralisatie, waarbij er de nodige valpartijen waren. Sven Mulder was één van de ongelukkigen, maar kon snel weer terug op de fiets zijn weg in het peloton vervolgen. Op naar de 1e beklimming van de Snijdersberg. Alle DJR-renners nog in het peloton en alles ziet er goed uit. Op weg naar de eerste doorkomst op de Maasberg zijn er de nodige valpartijen. Bij één van deze valpartijen moet Sven Pijnenburg uitwijken in de berm en komt in de Limburgse leem terecht. Met half Limburg onder zijn schoen heeft hij last met inklikken en moet daardoor een klein gaatje laten op de Maasberg, wat uiteindelijk leid tot een vroegtijdig DNF.

In de tweede ronde krijgt Jaap Roelen te maken met een lekke band waardoor hij op achterstand raakt. Hij heeft bijna twee rondes nodig om weer in het peloton aan te sluiten en heeft hierbij veel energie verspeeld, wat hij uiteindelijk in de slotronde moet bekopen. Na een paar ronden van elf kilometer, met telkens de Snijdersberg en Maasberg, moeten ook Roan en Moreno het peloton laten gaan. Enkele ronden voor het einde worden ook zij uit koers genomen. Met nog een aantal ronden te rijden hebben we dus nog drie DJR-renners in het peloton. Een groepje van vier renners ontsnapt, waarbij we helaas als DJR niet vertegenwoordigd waren. Op een van de laatste beklimmingen van de Maasberg gaat het mis voor Mathijs. Hij blijft te lang in het “gootje” rijden en ziet een dranghek te laat en blijft met zijn schoen achter het hek steken met een valpartij als gevolg. Helaas eindigde hier de wedstrijd voor Mathijs met schade aan zowel lichaam als materiaal.

Sven Mulder reed een ijzersterke koers en finisht uiteindelijk knap in het peloton en finisht op een 31e plek. Jaap finisht uiteindelijk op een 44e plek. Uiteindelijk finishen er 47 renners van de 150 starters in deze zware maar mooie koers in Limburg!

De volledige uitslag is hier te vinden!