Op 7 juni j.l. is het verschrikkelijke, onwerkelijke maar bovenal zeer verdrietige bericht naar buiten gebracht van het overlijden van Tim Albers. Tim is het slachtoffer geworden van een noodlottig verkeersongeluk tijdens zijn werkverblijf in de Verenigde Staten. Namens alle leden van WV De Jonge Renner wensen we Lizette, Sem en Isis, de familie en vrienden van Tim sterkte toe bij dit grote verlies en verdriet. Tim was nauw betrokken bij de Jonge Renner MTB. Als gastheer voor nieuwe ouders en renners, bij de aanleg en ontwikkeling van parcours, als werver van sponsoring, contactpersoon van o.a. Warande en gemeente Oosterhout, Cross of the Crocus, MTB-tracks. Ook de rol van ouderbegeleider en deelnemer in diverse commissies werd met veel overgave ingevuld.

In memoriam Tim Albers

Timmetje, Timmie, Tim.

De enthousiasteling die ons aansprak bij een wervingsdag van de Warande en de Jonge Renner MTB. Praten, veel lachen met een smile van oor tot oor en heel veel energie. Resultaat was dat binnen no-time een nieuwe lichting rennertjes aangemeld werd en binnen nog kortere tijd stonden er volwassenen in de bossen te harken, hakken en graven. Toen nog vreemden van elkaar, geronseld door Tim. Het hele plan zat in zijn hoofd. En zat daar redelijk goed. Hij had het plaatje en wij de harken. Alleen wisten wij niet hoe we moesten harken volgens zijn plaatje. Gebeurde wel vaker.

Nog geen meter was er samen gefietst. Dat moment kwam in combinatie met de verjaardag van 1 van de harkers. Ready set and go. Het tellertje begon te tikken. Tim op het grote blad. Alles geven en vooral niet doseren. 9.8 km later. Piepende remmen. “KLAAR, lekker gereden!”: Zei Tim. Net warm dachten de anderen.

Timmetje was als een power-link. Een energievolle, soms chaotische maar uiteindelijk altijd weer een optimistische kerel die soms niet wist dat er ook remmen bestaan. Maar bovenal een persoon die partijen, mensen, wist te linken. Warande Oosterhout, MTB tracks, sponsoring, Cross of the Crocus, ATB-cross, een ketting van evenementen en personen. Soms kregen we het idee dat dit nog meer zijn passie was dan het zitten op een fiets. Dienstbaar zijn en zichzelf nog wel eens wegcijferend.

In een opwelling moest Timmie naar Afrika. Als kleine had ie schijnbaar liggen pitten op het moment dat ie met zijn vader, moeder en broer langs de Kilimanjaro reed. Revanche, herkansing. Moet. Het werven van fondsen was wel iets dat ie zag zitten. Zo erg dat ie vergat om echt op de fiets te trainen. Dan komt Africa. Op een dip-dag na rijdt Timmie de tocht uit. “NOOIT MEER!!!”. 2 maanden later twijfelde hij weer over opnieuw inschrijven. Ook dat was Tim.

Timmie moest naar Amerika, voor zijn werk bij ASML. Maar voordat hij vertrok moest en zou hij nog iets regelen. Een setje wielen. Niet dat de oude versleten waren. Verre van. Maar hij moest iets anders. Hij wist ook wat. “Hope wielen met oranje naven en oranje ventielen”. Oranje was zijn lievelingskleur. Niet toevallig staat die kleur voor vrolijkheid, optimisme, plezier, kracht, energie, aandacht, beweging, creativiteit, speelsheid en toegankelijkheid. Maar ook overvloed. Hope staat voor hoop. Alles wat hem zo typeert gevat in een wiel. Toeval?

Tim is niet meer. Net een enorme krachtige wind die plots is gaan liggen. De onrust is weg. Maar de stilte voelt beklemmend. Tim nam het vliegtuig. De retour nog in de koffer. Het werd een enkeltje. Tim werd van een power link een missing link. De schakel die je niet wil missen. Die in het fietstasje gaat voor het geval dat.

We missen je.

Van voorzitter Jan-Willem Cornelisse van Stichting Cross for the Crocus ontvingen we onderstaande reactie:

Tim Albers

Tim was de schakel die je niet wil missen, op 7 juni,  de dag van Alpe d’HuZes, maakte een noodlottig ongeval abrupt een einde aan Tim zijn leven. Verkeerde moment; verkeerde plek… waarom……?

Geschokt en sprakeloos gaan onze gedachten in eerste instantie uit naar zijn gezin, familie, vrienden en collega’s. Tim was de schakel tussen de Cross for the Crocus, de Jonge renner en de nieuwe lus op sportpark de warande die deel uit maakte van de laatste CftC route.
Samenwerking, dat is waar Tim voor ging. Een en al energie om voor het goede doel samen iets heel erg moois neer te zetten op MTB gebied m  aar ook vooral om de jeugd te laten genieten.

Tim laat een onuitwisbare indruk achter.

Het eerste kaarsje wat we aansteken bij het stilte moment tijdens de komende CftC in 2019 is voor jou…Tim!

Namens bestuur en vrijwilligers van de Stichting Cross for the Crocus
Jan-Willem Cornelisse
Voorzitter