Onze nieuwelingen reden in het weekend van 16 en 17 juni het wielerweekend van Roden. Namens WV De Jonge Renner gingen Sven Mulder, Sven Pijnenburg, Moreno Tak, Roan Konings, Jeremy Melis en Jaap Roelen de strijd aan met de concurrentie.

Zaterdagvoormiddag werd een ploegentijdrit van 10 km gereden voor teams van drie renners. De tijd van de nummer twee telde als eindtijd. Ploeg 1 bestond uit Roan, Jaap en Sven Mulder en gingen als nummer dertien van start. Na een voortvarend begin moest echter halverwege Sven de rol lossen en moesten Jaap en Roan samen de klus klaren. Team 1 reed uiteindelijk de achtste tijd op 36 sec. van de winnaar. Sven moest 3.30 min inleveren. Team 2 met Sven Pijnenburg, Moreno en Jeremy reden samen naar een 27-ste tijd op 1.23 min.

Na de middag was het tijd voor een klassieker over 67 km. Hier was na ongeveer twee kilometer een flinke valpartij waarna de koers even werd stilgelegd om wat gewonden te verzorgen en materiaal te repareren. Gelukkig zonder veel erg voor onze jonge renners. Na een herstart volgde een gesloten wedstrijd met alleen aan de achterzijde van het peloton afvallers. Jaap kampte nog met wat kettingproblemen, maar kon na een korte achtervolging, geholpen door een neutrale wagen, zijn plaats in het peloton weer innemen.

Minder gelukkig was Moreno, die ongeveer tien kilometer voor de finish zijn achterwiel kapot reed en hierna de strijd moest staken. Op 5 km voor de finish probeerde Jaap, samen met Mike Schuch uit de greep van de groep te komen, echter 2 km voor finish werden zij teruggepakt en gecounterd door Wouter Weerdhof en Loe van Belle, die in deze volgorde een sprintend peloton konden voorblijven. Roan sprintte hier naar een zevende plek. Overige plaatsen waren voor Sven Mulder 13e, Sven Pijneburg 53e, Jaap 54e en Jeremy 68e.

Op zondagochtend stond een afsluitend criterium van 40 km op het programma. Met name voor Roan en Jaap was het zaak om in een eventuele kopgroep aanwezig te zijn en zo te proberen in de top10 van het eindklassement te eindigen. Beiden zaten echter niet goed op te letten en misten de slag. Ook enkele pogingen van beide jonge renners om aansluiting te krijgen bij deze kopgroep lukte helaas niet. Wel verschoten beide coureurs hiermee al hun kruit. In de pelotonsprint finishte Sven Mulder op plaats 40, Sven Pijnenburg werd 57e, Moreno 58e, Jeremy 61e, Jaap 70e en Roan 74e.

In het eindklassement werd Roan 17e en Jaap 18e. Beiden hadden een achterstand van 54 seconden op de winnaar. Sven Pijnenburg werd 54e en Jeremy 55e. Beiden met een achterstand van 1.41 min. Sven Mulder 73e op 3.48 min. en Moreno 80e op 12.34 (incl. 10 min straftijd door DNF van de klassieker).

Deze mooie foto’s bij dit artikel zijn van Anniek Zwiers Fotografie! Anniek bedankt!