In Steenbergen vond afgelopen zondag 17 juni het NK voor de jeugd plaats. Meedoen aan deze wedstrijd mag niet zomaar, voor deze wedstrijd hebben de renners zich de afgelopen wedstrijden binnen het district moeten plaatsen. Voor sommige deelnemers hun debuut op een NK, extra spannend dus.

Een NK wielrennen is niet zomaar een wedstrijdje, daar maken ze een spektakel van. Zo stond op de vrijdag al de Dikke Banden race op het programma en de wedstrijd voor ID-renners, zo werd het dus heel weekend wielerfeest in Steenbergen. Het parcours van Steenbergen is vlak met wat stukje klinkers. Een ideaal parcours voor de sprinters!

In Categorie 6 stond bij de meisjes Hilde Pijnenburg aan de start. Zij reed in een veld van 60 rensters. Hilde had het seizoen nog niet heel veel wedstrijden gereden. De eerste ronde ging hard, heel hard. Net zo hard als bij de jongens in Categorie 6. Dat was iets teveel voor Hilde en kon dus ook niet mee. Dan kom je alleen te rijden en is het een zware wedstrijd. Hilde wist nog mooi vijf rensters achter zich te laten in dit één tegen één gevecht en kwam in het veld van de 60 beste rensters van Nederland als nummer 55 over de finish.

Bij de jongens in Categorie 6 had De Jonge Renner twee renners aan de start. In deze categorie Matthijs Bink en Hidde Swart. In deze categorie ontsnapte een groepje van een man of tien met daarin de Nederlands kampioen waar Matthijs en Hidde al het hele seizoen in de districtwedstrijden moeten strijden. Ook hier liet hij het weer zien. Matthijs en Hidde lieten het ook zien. Zij konden wel in de achtervolgende groep van een man of twintig mee. In de eindsprint in deze groep reed Matthijs naar een mooie 19e plaats en Hidde naar plaats 23. Met de 65 beste renners van Nederland aan de start een heel mooi resultaat.

De jongens van De Jonge Renner in cat 7 hadden maar liefst drie van de zes plekken binnen het district weten te bemachtigen. Jari Prins, Tim van Leijsen en Casper Noorloos stonden aan de start. Een deelnemersveld van 75 renners. Helaas door een valpartij moesten er zes renners afstappen. Er werd vanuit de start meteen flink gas gegeven en het veld viel in verschillende groepen uiteen. De eerste drie rondes had Jari het zwaar maar wist zich gelukkig in de eerste groep te handhaven. Nadat de eerste storm was gaan liggen werd het tempo wat minder en wist Jari zijn positie voorin te bemachtigen. Hoe dichter bij de laatste ronde, hoe meer Jari zich bij de eerste 10 liet zien. Vanuit de eerste groep moesten nog veel renners lossen zodat deze op het eind nog maar zo’n 25 renners groot was. In een spannende eindsprint werd de wedstrijd beslist en hierbij wist Jari een hele mooie 7e plek te behalen in het sterkste deelnemersveld van het jaar.

Bij een NK wielrennen levert ook dat een mooie beker en het wilhelmus op! Voor Tim zijn eerste NK. Hij heeft geleerd hoe hard het kan gaan en dat je dus altijd op de juiste plek moet zitten. Hij deed het goed, maar nog belangrijker de ervaring. In de tweede groep kwam hij als nummer 54 over de finish. Casper zien we vaak beter. Had duidelijk niet zijn dag. Opgeven is geen optie. Als nummer 63 kwam hij over de finish.

De belangrijkste wedstrijd van het seizoen voorbij, maar zeker gaan we de jeugd van De Jonge Renner de komende weken zien op nog hele leuke wedstrijden. Ze staan niet alleen ingeschreven in Nederland, nee ze gaan de grens over. In Belgie en Polen wordt ook de tegenstand opgezocht.

Alle uitslagen van het NK Jeugdwielrennen in Steenbergen zijn hier te vinden.