Nieuwelingen

Om kwart over twee werd het startsein gegeven voor de nieuwelingen koers in Raamsdonksveer. WV De Jonge Renner was weer goed vertegenwoordigd met negen renners, waaronder de thuisrijders Sven Pijnenburg en Sven Mulder.
Vanaf het startsein heeft de ploeg van DJR het initiatief naar zich toegetrokken met diverse uitbraken, waaronder een uitbraak van Roan die samen met een andere renner een aantal rondes vooruit bleef. Roan reed echter zo hard dat zijn medevluchter hem moet laten gaan.

Daarna maakte Sven Mulder de overtocht naar Roan en daarna volgde ook Moreno en Sven Pijnenburg. Vier man weg van DJR? Nee, helaas was het peloton door al dat opkomende De Jonge Renner-volk erin geslaagd om het gat weer te dichten. Was het misschien toch niet zo’n tactische zet van de De Jonge Renner-boys.

Daarna probeerde Sven Pijnenburg nog solo weg te rijden maar ook hij kon het definitieve gat niet slaan. Met nog z’n dertien rondes te rijden slaagde Sven Mulder wel om weg te rijden en een gat te slaan. Alleen Moreno kon de oversteek richting Sven maken en samen wisten ze vooruit te blijven. In de sprint was het Moreno Tak die de winst pakte voor Sven Mulder, die in zijn thuisdorp naar een mooie tweede plaats reed.

Roan wist met overmacht de sprint van het peloton te winnen en finishte als derde. Hij pakte ook nog mooi de leidersprijs. Een compleet DJR-podium!
Overige uitslagen: Sven Pijnenburg 14e, Bas van Leijsen 15e, Jeremy Melis 16e, Sam Oosterholt 18e, Sam Kroonen 19e en Bart Rutten 28e.

Junioren

Na de nieuwelingen en een Decathlon Dikke Banden Race met 130 deelnemers, was het tijd voor de junioren. Het hoofdnummer van de kermisronde van Raamsdonksveer. Ook hier een plaatselijke favoriet, namelijk Ryan Kamp. Zijn supportersvereniging ondersteunde hem vanaf de overvolle terrassen in de finishstraat.

We zagen ook in deze koers weer volop De Jonge Renner mannen die de aanval zochten. Eerst een kopgroep met Hidde van Veenendaal en Jamie Prince. Later in de koers ook een aanval van Ryan Kamp en Martijn Räkers. Ook zagen de toeschouwers een strijdbare Stan van de Bergh, Ward de Schepper en Hugo Hoekjen.

Maar de sterkste man in koers was toch echt Hidde van Veenendaal. Hij trok nog ruim voor de finale begon alleen in de aanval en de rest zag hem pas over de finishlijn na een koers van 60 km weer terug! Een sterk nummer van Hidde! Achter Hidde was er een achtervolgende kopgroep ontstaan met daarin de nodige De Jonge Renner mannen.

Zij streden uiteindelijk om plek twee en die was voor thuisrijder Ryan Kamp. Helaas hier net geen volledig De Jonge Renner-podium, want een sterke Maikel Stam verwees Hugo Hoekjen naar plek vier. Martijn Räkers werd ook nog zevende. Ward de Schepper elfde, Stan van de Bergh 19e, Jamie Prince 21e. Helaas voor Kane Ijdo een DNF. Volgende keer beter!

Een mooie wielerdag in Raamsdonksveer met Hidde en Moreno als mooie winnaars zat erop!