NK weg Nieuwelingen Philippine

Afgelopen zaterdag, stonden onze nieuwelingen Moreno Tak, Robin van Oorschot, Mathijs de Kok, Sven Mulder, Roan Konings en Jaap Roelen aan de start van het nederlands kampioenschap in Philippine. Een zwaar kampioenschap, dat onze jonge renners danig op de proef deed stellen. Reeds na 3 km koers, sloeg de pechduivel voor de eerste maal toe. Een lekke band voor Jaap. Jaap verloor hierdoor zoveel tijd, dat voor hem de koers gelijk over was. Na 6 km koers wederom de pechduivel. Deze maal voor Robin. Op de kasseien zakte het zadel van de fiets naar beneden. Ook dit euvel was niet zo snel te herstellen zodat ook Robin de koers moest verlaten.

Op dezelfde kasseien, stuiterde de ketting van Moreno zijn fiets dusdanig over, dat het ook voor Moreno einde wedstrijd was. De overige jonge renners konden de eerste ronde probleemloos vervolgen. In de tweede ronde echter, eerst een val van  Mathijs en later ook Sven. Hierdoor werden ook deze twee jonge renners uit de koers geworpen. Hadden wij alleen Roan nog in de koers. Roan slaagde er voortreffelijk in om uit de problemen te blijven, alsmede om de aansluiting in de kop van de wedstrijd te behouden. Achter een ontsnapte Van de Weerdhof kon Roan naar een voortreffelijke zevende plaats sprintten.

Klimcriterium Brunssum

Op zondag konden de Jonge Renners, nadat zij hun wonden gelikt hadden, echter weer revanche nemen. Jaap startte in het klimcriterium van Brunssum. Na vijf ronden, ontstond een kopgroep van drie met hierbij Jaap. Deze groep zou het podium uiteindelijk vormen. Op 2 km van de meet, schudde Jaap zijn medevluchters van zich af en kwam zodoende als eerste over de meet!

NK Tijdrijden Nieuwelingen

Woensdag 27 juni, stond het NK-tijdrijden op het programma in Bergen op Zoom. Hier reden namens de WV De Jonge Renner-nieuwelingen Mathijs de Kok, Robin van Oorschot, Moreno Tak en Jaap Roelen.

Voor met name Mathijs waren de verwachtingen hooggespannen. Echter, slechts zes seconden kwam Mathijs tekort voor de overwinning. Wel was een mooie derde plaats zijn deel! De ander mannen in de uitslag: Robin 26ste, Jaap 34ste en Moreno 38ste.