Limburgdag De Jonge Renner

Zaterdag 30 juni was weer de traditionele Limburgdag voor de jeugd van WV De Jonge Renner. Alle renners van categorie 4 t/m 7 (leeftijd 11 t/m 14 jaar) kunnen hier aan mee doen. Dit jaar stonden er twaalf De Jonge Renners te popelen om de Limburgse heuvels te bedwingen. Voor een aantal was het de eerste keer om in Limburg te fietsen: best spannend! Vijf trainers/ouders erbij op de fiets voor de begeleiding, twee volgauto’s erbij en we konden vertrekken. Dit jaar was de start in Ulestraten, niet ver van de landingsbaan van Maastricht-Aachen Airport waar de landende vliegtuigen vlak over de weg aankomen. Blijft een schitterend gezicht. Zoals in heel Nederland was het ook in Limburg zonovergoten en in de middag een lekkere 30+ in de temperatuur: veel water drinken dus en goed insmeren.

Het parcours ging naar het zuidoosten van Limburg met een klein lusje door België. Het eerste bakkie koffie met een appelflap (geen vla dit jaar) was op de Gulpenerberg, waar je toch een schitterend uitzicht naar het oosten hebt en het drielandenpunt ziet liggen. Bij de beklimmingen is het toch altijd weer mooi  om te zien dat de jeugd geen beperkingen kent en helemaal los gaat: iedere heuvel is een onderlinge competitie en het liefst gaan ze sprintend naar boven. De ouders proberen nog de strijd aan te gaan, maar weten in hun achterhoofd dat het een onbegonnen zaak is….het excuus is dan altijd ook: die jeugd is zo licht…

De lunch met een kop soep was bij boscafé ’t Hijgend Hert tussen Vijlen, Epen en Vaals. Je denkt even dat je in Oostenrijk zit; alleen de skilift ontbreekt nog. In totaal negen beklimmingen deze dag, waaronder de Gulpenerberg, de mooie, lange Camerig, de Fromberg, de zeer steile Keutenberg en een mooie afsluitende klim de Cauberg op! In totaal iets meer dan 1000 hoogtemeters over een afstand van 86 km. Zeker voor de jongsten van 11 jaar een schitterende prestatie die ze denk ik altijd blijven herinneren…..”toen opa 11 was gingen we in Limburg fietsen…..”

Geen lekke banden, een heel klein valpartijtje, maar gelukkig niets ergs. Belangrijkste was dus ook dat dit jaar iedereen weer veilig terug was om 18 uur bij De Jonge Renner in Oosterhout, voor de friet en frikandellen. Kortom, een geslaagde Limburgdag! Bedankt iedereen die heeft meegeholpen om hier weer een mooie sportieve dag van te maken.

FOTO’S ZIJN VAN THIMO VAN WIJNBERGEN.