In het weekend van 30 juni en 1 juli verzamelden de beste vrouwen, Beloften en Elite-mannen van ons fietslandje zich in Hoogerheide voor de Nederlandse kampioenschappen wielrennen.

NK Beloften Hoogerheide 2018

Pas zaterdagavond om 16.45 u begonnen de Beloften aan hun NK. De start van de koers was In Nispen. Daar vertrok een groot peloton met daarbij een mooie afvaardiging van Team LottoNL-Jumbo- De Jonge Renner. Eerst reden ze via een omweg naar Hoogerheide. In dit wielerdorp werden vervolgens nog elf omlopen gereden met telkens een passage over de Brabantse Wal. De omloop bevat nogal wat bochten, op en af wegen en een klein stukje kasseien. Enorm lastig dus voor de renners. Zeker in combinatie met het warme zomerse weer.

Bij de eerste finishpassage op de Brabantse Wal waren er meteen al vijf koplopers met een mooie voorsprong. Dit waren Sven Burger, Lars Oreel, Mike Appelman, Jesse de Rooij en onze eigen Lars Akkermans! Zij bleven lange tijd samen voorop, waarna er meer renners aansloten. Eerst maakten twee renners de oversteek, namelijk Jens van den Dool (Delta Cycling Rotterdam) en weer een man van De Jonge Renner: Nils Sinschek!
Nils had duidelijk goede benen en hij zou de rest van de koers niet meer uit de spits van de koers verdwijnen.

De zeven leiders kregen vervolgens versterking van nog zeven renners en even later groeide de groep met nog meer mannen, die nog kans wilden maken op het rood-wit-blauw. Daarachter een slagveld van kleine en grotere groepen. Het parcours eiste zijn tol. Nils had geen zin in een samensmelting vooraan en ging er vandoor met Oosterhouter Abe Celi (Alecto CT). Al snel liet hij Celi achter en reed Nils alleen voorop. Lars zat nog altijd heel knap in de eerste groep daarachter waar inmiddels ook Bryan Bouwmans en Tim Naberman te vinden waren.

De andere Bouwmans in koers, Dylan van Metec CT, kwam vooraan aansluiten bij Nils. Even later volgden ook nog Marten Kooistra van SEG Racing en Oscar van Wijk van Destil-Parkhotel Valkenburg. De slag was gemaakt! Alleen de beste Beloften-renner van dit wielerjaar en prof per 1 juli bij EF-Education First, Julius van den Berg maakte nog de oversteek. De rest van het veld was gezien!

In de op één na laatste ronde ging Van den Berg er vandoor. De rest van de kopgroep zag hem niet meer terug. Ook zijn SEG-ploegmaat Kooistra reed nog weg. Nils mocht sprinten om het brons met Bouwmans en Van Wijk. Het werd plaats vijf. Geen podium, maar toch een super mooie uitslag van ons Limburgse wielertalent. Een prestatie om trots op te zijn, zeker na de wedstrijd die hij de vele toeschouwers voorschotelde.

Achter Nils sprintte Bryan ook nog eens naar een negende plaats. Tim kwam terecht op plek 23 en Lars, na zijn lange vluchtpging, keurig op plaats dertig. De meeste andere Team LottoNL-Jumbo- De Jonge Renners reden bovendien de koers ook uit. De mannen hebben zich prima getoond dit NK! Bij elke aanval was een man van De Jonge Renner aanwezig. Een prima koersavond om met vertrouwen het seizoen te vervolgen!

Uitslag WV De Jonge Renner: Nils Sinschek 5e, Bryan Bouwmans 9e, Tim Naberman 23e, Lars Akkermans 30e, Wim Wittenberg 51e, Koen van Helvoirt 81e en Wout van Elzakker 90e.

Volledige uitslag van de verreden NK’s tussen Nispen en Hoogerheide staan hier!

Foto’s van fotograaf Marc Bouwens staan kun je vinden door HIER te klikken!

Woensdag 4 juli liggen er weer nieuwe kansen op mooie resultaten, want de Topcompetitie gaat verder met de tijdrit in het Vijlerbos in de omgeving van Vaals. In de race tegen de klok komen Nils Sinschek (man in vorm), Wout van Elzakker, Youri van Iersel, Mathijs de Leng en Rob van Broekhoven.