De junioren kunnen terugkijken op een zeer geslaagde Vierdaagse St. Martinusprijs te Kontich.

Vrijdag 6 Juli begon het spektakel met een ploegentijdrit over 16km. Hierin wisten de mannen met een prima tijdrit een 13e plaats te behalen.
Vanaf hier was aanvallen het devies en dat resulteerde zaterdag al in twee top 10 noteringen. Lars Hohmann werd 4e en Mauro Spapen reed naar een 6e plaats. Voor de andere vier mannen was een goed klassement al verkeken, doordat ze de eerste groep van 24 man misten, die al 2 minuten pakten op de rest.

Foto: Merel Vercauteren

Zondag stonden er twee etappes op het programma, te beginnen met een individuele tijdrit over 11 km. Hierin verbaasde Wessel Verschueren met een 6e plaats. Lars reed ook een sterke tijdrit en werd 7e.


Foto: Merel Vercauteren

In de middagetappe moest Ward de Schepper helaas opgeven, nadat hij bij een valpartij een paar diepe sneeën opliep. Half koers begaven Gianni Pavone en Mauro zich in een grotere kopgroep, die13 seconden voorsprong namen. Helaas zagen enkele ploegen dit gevaar in en de vluchters werden na 30 km alweer gegrepen. Hierna wist Mauro in de finale nog met vier anderen naar drie leiders te rijden, waarna hij met groot machtsvertoon de sprint wist te winnen. Een heel mooi succes!


Foto: Kristof Bruers

De laatste etappe ging over 130 km van Kontich naar Kontich. Hierin zagen we een heel aanvallende Martijn Räkers, die bij iedere belangrijke groep acte de présence gaf. Lars wist samen met een andere renner in de laatste ronde de oversteek te maken naar de vier vluchters waarin ook Martijn zich begaf. Door het hoge tempo moesten helaas drie renners lossen waaronder een moegestreden Martijn.


Foto: Kristof Bruers

Lars wist vervolgens de sprint van de drie ruimschoots te winnen. Mede hierdoor reed Lars naar een 5e plek in het Algemeen Klassement. Mauro wist 7e te worden en Wessel 28e. In het puntenklassement werd Lars 1e en Mauro 4e. In het klassement voor de rushes werd Lars 3e en Mauro 5e. Het ploegenklassement sloten we af met een knappe 3e plaats. Kortom vier succesvolle dagen van onze junioren in en rondkom Kontich!


Foto: Merel Vercauteren