De jeugd van WV De Jonge Renner was dit weekend weer op diverse plaatsen te vinden. Denley van Wijnbergen en Victor Hugo Brenders trokken naar Polen om daar een driedaagse te rijden. Yorick Brethouwer was in België voor een internationale driedaagse. Jari en Lars Prins, Roan en Lars van Oord reden in Schinnen. Hieronder de verslagen van deze mooie koersen.

Gele trui Denley van Wijnbergen!

Het grootste succes kwam uit Polen waar Denley en Victor hun Poolse “vriendjes” lieten zien wat koersen is. Het verslag van Denley en
Victor is hieronder te lezen.

Victor pakte fantastisch uit op de eerste etappe met een mooie demarrage wat het peloton niet meer kon recht trekken. Hier waren mooie heuvels waar Victor perfect zijn kwaliteiten kon laten zien. Nadat Victor 40 á 50 seconden voor lag sprong Denley uit het peloton en kon hiermee een tweede plek veroveren. Etappe 2 was een etappe met veel demarrages die het peloton prima kon pareren.

Dit liep uit op een massasprint waar Victor, die de sprint aantrok, een vierde plek kon veroveren en Denley er met de winst vandoor ging. In deze etappe waren er veel scheldwoorden voor onze jongens en was Victor zelfs bespuugd, maar met een 1e en een 2e plek in het klassement een prima antwoord! Hiermee voor Denley dan ook een mooie gele leierstrui.

In Etappe 3 veel wind en er werd heel hard gefietst door Denley, die op kop als een leider de snelheid bepaalde. Victor probeerde weg te springen en alles werd kapot getrokken en er kon nog maar één renner in de slotfase mee met onze mannen.


Door het hoge tempo van Denley op kop was een mooie podiumplaats weggelegd voor Victor en Denley. Een mooi teamverband tussen de mannen en ze lieten zien dat met elkaar samenwerken loont. Denley werd dus winnaar van het eindklassement en Victor behaalde een 2e plaats.

Yorick actief in België

Yorick reed een driedaagse in verschillende dorpen rondom de mooie stad Leuven in België. Met 80 inschrijvingen uit twaalf verschillende landen beloofde het een mooie koers te worden. De eerst dag stond een tijdrit van 3,1 km in Heverlee op de rol. Op niet zijn favoriete onderdeel kwam Yorick toch tot plaats 36 in dezelfde tijd als een Duitse en een Engelse renner.

Dag 2 bracht een rit in Bertem. Zes rondes van 5 kilometer. Een klimmetje en wat vals plat. Een groep van 46 renners konden het hoge tempo bijhouden, 30 renners moesten afhaken. De groep reed de laatste ronde naar de finish. Een Deen kon nog ontsnappen en won de koers. Voor de groep van 45 kwam het tot een eindsprint. Yorick kwam hier als nummer 30 over de finish.

Dag 3, in Leefdaal, was de mooiste en zwaarste koers. Ook weer 5 km lang met zes ronden op het programma. Elke ronde  800 meter klimmen en 300 meter zware kasseien. Het was afzien en dat was te zien in de koers. Al na ronde 1 waren er de eerste 15 afvallers. Na ronde 2 nog 38 in de kopgroep, waaronder Yorick. Het klimmen ging hem goed af en hij reed met de besten naar boven. Moeilijk had hij het op de kasseien. Uiteindelijk drie renners met een kleine voorsprong en daarachter de groep. In de laatste sprint naar boven blies Yorick zichzelf op en kwam als nummer 32 boven. In het eindklassement ook een mooie 33e plaats.

Ronde van Schinnen

Op zondag 8 Juli werd er door 4 jeugdrenners van De Jonge Renner afgereisd naar het Limburgse Schinnen voor een klimtijdrit en een loodzware klimkoers. Het was om 7.45u vertrekken met een lange dag in het vooruitzicht waarbij de renners nog niet wisten welke zware omstandigheden hen te wachten stond.

Lars van Oord moest in categorie 4 als eerste de wegwedstrijd rijden waar Lars Prins (categorie 5), Rowan van Oord en Jari Prins (beide categorie 7) als eerste aan de tijdrit begonnen.
Bij de start van de wedstrijden/tijdritten scheen de zon al volop, blauwe hemel en was de temperatuur al opgelopen tot zo’n graadje of 20. Lars v Oord reed voor het eerst een wedstrijd in Limburg en dan meteen de zwaarste klimkoers voor de jeugd. Lars schrok behoorlijk van de 17%(!) steile klim die iedere ronde bedwongen moest worden. Dit was wel even andere koek dan de dijk van Hank. Toch ging Lars knap mee in het geweld van categorie 4. Helaas kreeg hij hiervoor halverwege de rekening gepresenteerd en moest lossen maar wist zich voorin te handhaven en werd super knap 19e.

Lars Prins was als eerste aan de beurt voor de tijdrit van 1000m met een gemiddeld! stijgingspercentage van 6%. Als een raket ging hij van start en er bleven slechts stofwolken achter bij zijn vertrek. Zijn gevoel was goed en dit bleek terecht. Hij behaalde een welverdiende 16e plaats in zijn categorie.

Jari startte een uurtje later terwijl de temperatuu verder klom richting de 25 graden. Jari zijn gevoel was minder en ook dit bleek terecht. Waar hij normaal zo rond plek 6 of 7 zit werd hij nu 13e. Rowan ging net na Jari fel van start en viel de heuvel echt aan en was wel tevreden. Hij werd mooi 22e in dit sterke veld.

Daarna werd er gewisseld qua parkoers 1-4 naar de tijdrit en 5-7 de wegwedstrijd. Lars v O zijn tijdrit ging voor zijn gevoel niet hard genoeg. Indelen is lastig als je voor het eerst zo’n tijdrit rijdt maar het is al super mooi dat Lars hier tussen al die sterke mannen overeind bleef. Lars rijdt pas sinds dit jaar wedstrijden en we zullen hem in de toekomst nog heel vaak van voren zien. De uitslagen van categorie 4 waren helaas nog niet bekend.

Lars Prins startte zijn wegwedstrijd om 14u en de temperatuur was inmiddels gestegen naar 28 graden. Lars had zelf al aangegeven rustig te starten omdat hij niet in het gedrang van de vele deelnemers wilde komen, de klim veel te steil was (volgens zijn zeggen) en de hitte. Hij deed wat hij voorspeld had. Als een na laatste kwam hij de eerste ronde boven aan klim, maar liet toen weer zien veel meer in zijn mars te hebben. Hij reed de een na de andere renner voorbij en finishte uiteindelijk op een mooie 24e plaats.

Rowan en Jari startte rond 15u en de temperatuur was inmiddels opgelopen tot boven de 30 graden. In de brandende zon stonden de renners aan de start. In deze categorie rijdt een aantal renners die extreem hard een berg op kunnen rijden. Vanaf de start lag het tempo verschroeiend hoog. Iedere klim werd gewoonweg op gesprint. Het werd een totale veldslag. Verschillende (internationale) renners die normaal top drie rijden vielen weg door het beukwerk op de klim of door de verschrikkelijke temperatuur. Onze renners hielden vol al moesten ze vooral de eerste 3 á 4 rondes alle zeilen bijzetten om aan te haken. Renner na renner moest lossen en vooraan reed een renner alleen weg. Jari wist zijn karretje nog net aan te haken bij de groep waar Rowan (nog) net iets te kort kwam in dit geweld.

Uiteindelijk bleven zo’n 12 renners over in het peloton (met Jari) die moesten sprinten voor plek 2. Hij zat in de laatste ronde, zelfs nog na de laatste klim, in uitstekende positie. Helaas gaven zijn benen er de brui aan op het vals plat van 2% richting de finish door de verschrikkelijk zware wedstrijd. Hij behaalde een super 8e plaats in dit hele sterke deelnemersveld. Rowan reed daarachter ook een fenomenale wedstrijd door in een groepje achter het peloton tempo te blijven maken. Vol gas ging het iedere keer de klim op en je zag duidelijk dat Rowan in zijn element is als de weg omhoog loopt. In de toekomst zit er voor Rowan duidelijk meer in op dit soort zware parkoersen. Alle vier de renners kunnen super trots op de behaalde resultaten tijdens deze extreem zware editie van de jeugdronde van Schinnen.