Ronde van Twente

Afgelopen zaterdag 7 juli, stonden 174 nieuwelingen aan de start in Enter voor de Ronde van Twente. Namens WV De Jonge Renner stonden Jeremy Melis, Sven Mulder, Roan Konings, Mathijs de kok, Robin van Oorschot en Jaap Roelen ingeschreven.

Na in een korte voorbespreking een strijdplan afgesproken te hebben, konden onze jongens richting start. Meteen na de start kregen we een wedstrijd te zien met verschillende groepen die de aanval kozen, echter zonder succes. Juist voor halfweg koers werd Jeremy uit koers genomen.

Na een goede start kon Jeremy zich redelijk in de groep handhaven. Echter gedurende de eerste ronde, zakte Jeremy terug en moest uiteindelijk de groep laten gaan. Na ongeveer 50 kilometer koers koos Mathijs de aanval. In eerste instantie had Mathijs nog een metgezel. Door de hoge snelheid die Mathijs ontplooide, kon deze echter al snel niet meer volgen. Hierdoor kwam Mathijs er alleen voor te staan. In het peloton deden Mathijs zijn ploegmaten hetgeen afgesproken was, namelijk zoveel mogelijk de achtervolging frustreren.

Na zijn solo ongeveer 10 km te hebben volgehouden, werd hij uiteindelijk toch door de kop van de wedstrijd achterhaald. Op het moment dat Mathijs werd achterhaald, demareerde twee man, waaronder Jaap. Met nog ongeveer 20 km te rijden, groeide dit tweetal  uit tot een kopgroep van zes, die uiteindelijk voor de bloemen zouden gaan strijden. Op ongeveer 10 km voor de meet, demareerde vervolgens ook Robin en wederom Mathijs, samen met nog een metgezel uit het peloton. De kopgroep had toen ongeveer 45 sec. voorsprong.

Robin en Mathijs slaagden erin om tot op ongeveer 30 sec. terug te komen. In de kopgroep deden in de laatste kilometers nog enkele renners, waaronder Jaap, een poging alleen over de finish te komen, maar het werd uiteindelijk toch een groepssprint. Gewonnen door Van Belle. Jaap finishte uiteindelijk als nummer vier. Op 28 sec. finishte Mathijs op plek 7, Robin als achtste, waardoor De Jonge Renner met drie jongens in de top 10 finishte.

Op 1 minuut sprintte het peloton vervolgens voor de overige ereplaatsen. Hierbij werd Roan 15e en Sven 16e, waardoor De Jonge Renner met 5 man in de top 20 een uitstekend resultaat behaalde. Het ontbrak echter alleen aan de bloemen. Wel werd De Jonge Renner winnaar van het ploegenklassement!

Ronde van Oudenbosch

In het zonnige en warme Oudenbosch stonden om 14.45 uur weer de nodige nieuwelingen klaar voor het critierium door de straten van Oudenbosch. Onder de renners ook weer een mooi aantal van zeven DJR-renners aan de start, waaronder Roan Konings die in zijn eigen dorp wel voor spektakel wilde zorgen.


Na enkele rondes koers moest Sam Oosterholt helaas zijn wedstrijd staken, omdat hij zich niet lekker voelde. Bart Rutten moest na enkele rondes het peloton laten gaan, maar heeft de wedstrijd dapper uitgereden.
Vanaf de start was het een mooie koers waarbij verschillende jongens met speldeprikken proberen weg te rijden. Ongeveer halfweg de koers ontstond er een kopgroep van vier renners waaronder de De Jonge Renners Robin van Oorschot en Roan Konings. De overige DJR-mannen waakten over het achtervolgende peloton.


De kopgroep werd niet meer achterhaald en met een fantastische eindsprint wist Roan in zijn eigen Oudenbosch de winst te kapen en Robin sprintte bovendien nog naar een mooie derde plek. Twee maal De Jonge Renner dus op het podium.

Overige uitslagen: Moreno Tak 6e, Sven Pijnenburg 14e, Sem Kroonen 22e, Bart Rutten 24e en Sam Oosterholt helaas DNF.