Het eerste deel van het fietsseizoen zit erop en is voor de MTB-afdeling wel héél mooi afgesloten. De MTB-afdeling van De Jonge Renner is namelijk officieel vijf KNWU-gekwalificeerde trainers rijker! In november 2017 zijn de MTB-trainers: Erik, Kevin, Katja, Rob en Jeroen gestart met de opleiding wielertrainer niveau 2 (WT-2). Samen met zes deelnemers van wielervereniging Pijnenburg uit Tilburg, is er een in-company opleiding samengesteld. Zowel in Tilburg als in Oosterhout zijn er cursusdagen gevolgd aangevuld met een intensieve coaching van twee praktijkbegeleiders uit de eigen afdeling, te weten: Hein en Henny. Deze twee hoofdtrainers hebben reeds enkele jaren terug hetzelfde diploma behaald en sindsdien intensieve ervaring opgedaan met het verzorgen van fietstrainingen.

De KNWU-cursusleider gaf tijdens de opleiding al aan onder de indruk te zijn van de positieve energie die de MTB-afdeling van DJR uitstraalt en heeft alle dossiers als ruim voldoende beoordeeld. Eind mei heeft het examen plaats gevonden met eigen MTB-leden als deelnemers. De KNWU-examinator omschreef de de MTB-afdeling als een actieve, gedreven en gastvrije afdeling waarin een ontspannen sfeer geademd wordt. Dat alle vijf deelnemers tegelijk geslaagd zijn, is een mooi succes die te danken is aan de getoonde inzet.