Op zondag 15 juli stond de koers in Bocholtz op het programma. Zuid-Limburg tegen de Duitse grens, een mooie ronde van ruim 2 kilometer.
Hiervan ging eigenlijk 1300 meter omhoog en 700 meter afdalen. Geen enkel moment om even uit te rusten.

De Jonge Renner stond met 6 renners aan de start. Lars en Jari Prins, Lars en Rowan van Oord, Victor Hugo Brenders en Yorick Brethouwer. De voorbereiding was goed, de vader van Denley haalde nog even een blad op bij de vader van Rowan, zodat hij die op tijd kon afleveren bij de vader van Victor. En zo nam de vader van Victor weer de fiets mee van Yorick naar de wedstrijd. Wielrennen is een individuele sport, maar onderling helpen we elkaar natuurlijk wel. En dat zagen we tijdens de koers ook.

Het was warm… Heel warm en alle ouders zorgden ervoor dat er zoveel mogelijk water voor de mannen beschikbaar was!

Dan de koers. In Categorie 4 Lars aan de start. Hij had zijn dag niet, voelde zich niet helemaal lekker en moest de kilometers uiteindelijk vooral in zijn eentje maken. Ontevreden, maar wel een ervaring rijker. Een dag later wilde hij wel de heuvels weer in! In Categorie 5 Lars en Victor. Lars had zijn strijdplan al klaar. Rustig starten en dan renners inhalen, zo eindigd hij op een mooie 13e plaats. Victor had andere plannen, want klimmen kan hij. In de eerste ronde kwam een groep van 11 door, waar Victor 10 meter achter lag. Het was de afdaling die hij lastig vond. Zo reed hij nog drie ronden achter de groep aan, totdat die ook uit elkaar viiel. Daarna zagen we de kracht van Victor en kwam hij terug tot plaats 9.

In categorie 7 was De Jonge Renner het best vertegenwoordigt met Rowan van Oord, Yorick Bretthouwer en Jari Prins. Tijdens de eerste twee rondes ging het rustig, waarschijnlijk doordat het inmiddels 30 graden was, en bleef de groep compleet. Maar in ronde drie ging het spel op de wagen door een onverwachte demarrage van twee sterke renners. De drie De Jonge Renners zaten achterin de groep helaas wat te slapen en hadden niet in de gaten wat er vooraan gebeurde. In no-time klapte de gehele groep uit elkaar en de twee renners trokken vol door op de klim. Jari zag alsnog het gevaar en sprong er achteraan maar het gat was al te groot en de renners te sterk.

Hij kwam alleen te rijden waar er vooraan kop over kop vol werd doorgereden. Rowan en Yorick zaten op dat moment in een groepje achter Jari en probeerden om weer naar de kop van de wedstrijd te komen. Er ontstond een ware slijtage slag waar iedereen het maximale moest geven om bij de groep te blijven. Vooraan moest een van de twee renners passen waardoor Jari daar weer naartoe kon rijden. De groep van Rowan en Yorick versplinterde in kleinere groepjes en iedereen streed voor zijn positie. Alle drie de renners moesten tot het uiterste gaan, maar eindigden wel mooi allemaal in de top tien van deze zware koers (Rowan 10e), Yorick 8e en Jari 3e.

Rowan en Yorick hadden de smaak te pakken. Vanuit de camping in Gulpen gingen zij, onder begeleiding van een gids, de volgende dag voor nog een rondje limburg met daarin enkele bekende  beklimmingen uit de Amstel Gold Race. Nu een paar weken vakantie!

FOTO’S VAN DE KOERS IN BOCHOLTZ STAAN HIER!

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/kXceWNR0GxM" frameborder="0" allow="autoplay; encrypted-media" allowfullscreen></iframe>