26 augustus was het dan zover, eindelijk een klassieker voor de nieuwelingen in Brabant. En wat voor een, de 1e Omloop van Valkenswaard. Een zware omloop met verschillende ondergronden zoals klinkers, kinderkoppen, gravelstroken en weinig asfalt.

Namens DJR stonden de volgende renners aan de start, Mathijs, Moreno, Robin, Jaap, Sven Mulder en Sven Pijnenburg. De renners moesten vroeg de veren uit, want de start was al om 9.00 uur en de voorbespreking stond al voor 8.00 uur gepland. De ploegleider had de route een week geleden al een keer gefietst, dus wist goed de nadruk te leggen op de kritische punten op de route. Ook had de begeleiding ervoor gezorgd dat er na elke gravelstrook iemand stond met reservewielen.

De renners wisten dat ze vanaf de start direct het initiatief moesten nemen om goed gepositioneerd te zitten voor de 1e gravelstrook, die al na 5 km vanaf de start lag. Sven Pijnenburg had hierbij al een grote uitdaging omdat hij als laatste geloot was.

In de neutralisatie wisten eigenlijk alle DJR-renners goed op te schuiven, alleen Moreno werd toch gehinderd waardoor hij weer de nodige plaatsen moest inleveren, wat hem duur kwamen te staan na de start. Hij moest namelijk al gelijk een gaatje laten met het peloton en kon dit uiteindelijk niet meer dichten, waarop helaas DNF volgde.

De overige renners zaten goed van voren en voor het opdraaien van de eerste stroken zaten ze goed voorin het peloton en wisten zich hier ook goed te handhaven. Richting het einde van de 1e ronde ging het helaas mis voor Jaap. Een paaltje zonder seingever was voor hem het einde van de wedstrijd. Hij kon het paaltje niet meer ontwijken en vloog voorover van de fietst. Gelukking kwam Jaap er met wat schrammen vanaf, maar wel einde wedstrijd.

Met de nodige gravelstroken in het parkoers moet je toch het nodige geluk hebben dat je niet lek rijdt en niet betrokken raakt bij een valpartij. Op het einde van een gravelstrook was de pech aan de zijde van Sven Mulder, lek! Gelukkig percies op de plek waar Anton Tak stond die Sven snel van een nieuwe wiel kon voorzien, maar helaas was het peloton al gevlogen en was er helaas voor Sven Mulder ook een DNF.

Uiteindelijk nog met drie renners in het peloton. Halverwege de laatste ronde was er een demarrage van Bram Leerkens die een voorsprong kreeg van ca. 20 seconden. De nog aanwezige DJR-renners moesten in het peloton de nodige krachtsinspanningen verrichten om deze hardrijder terug te halen. Dit gebeurde bij het ingaan van de laatste 10 km. En zo volgde er een massasprint met een peloton van ca. 40 renners. Mathijs wist met een machtige sprint de winst te behalen in deze mooie zware koers! Sven Pijnenburg en Robin van Oorschot sprinten naar een mooie 24e en 32e plek. Hiermee pakte Mathijs zijn 3e klassieker overwinning in dit jaar!