Op zaterdag 8 september jl. zijn de MTB-clubkampioenschappen gehouden waaraan ruim 30 leden hebben deelgenomen. Dit jaar zijn maar liefst twee bijzonderheden te melden. Voor het eerst bij de MTB-afdeling was er een klasse voor de Nieuwelingen én een aparte klasse voor de meisjes bij de jongste rijders!

   

Net als vorig jaar waren de MTB-clubkampioenschappen opgedeeld in drie elementen, te weten: tijdrit, toegepaste technische vaardigheden over obstakels en een manche. Zo waren alle deelnemers in de gelegenheid om zich op diverse vlakken te manifesteren. Een mix van: techniekbeheersing, uithoudings- en doorzettingsvermogen werden op de proef gesteld. Alle prestaties telden mee voor de uiteindelijke einduitslag. De verreden manche vond plaats op het eigen MTB-parcours. Dit parcours ligt op de Warande en is inmiddels ruim drie kilometers lang, voorzien van: een rockgarden, zandbak en prachtig glooiende en bochtige singetracks in een bosrijke omgeving waar ook tweemaal per week getraind wordt.

  

De deelnemers streden om de titel MTB-clubkampioen waarbij dit jaar hele speciale prijzen te verdienen vielen! Een houten bokaal met daarop een MTB-fietsje voorzien van een brons-, zilver- of goudkleurige tandwiel! Per klasse was er ook een variant met een roodkleurig tandwiel die als aanmoedigingsprijs diende. Deze was speciaal ontworpen voor kinderen die naast het podium vielen maar tijdens de trainingen altijd grote inzet tonen en kleur hadden gegeven aan de wedstrijd. Alle MTB-kids hebben, als aandenken van deze sportieve dag, nog een uniek aandenken gekregen, namelijk: een armbandje op maat in kleuren van DJR waarin een schakel van een fietsketting verwerkt is.

De schitterende ‘MTB-bekers’, overhandigd door twee rondemissen genaamd Lauren & Lauren, zijn gemaakt door DJR-wegrenner Bart Rutten (Nieuwelingen). Hij start volgend schooljaar de opleiding houtbewerking en zag hierin een leuke uitdaging wat zonder twijfel gelukt is! Voor clubgebouw-beheerder Wim en zijn vrouw Nel was een speciale bokaal ontworpen. Zij kregen de 1e prijs MTB-vrijwilliger omdat zij zich reeds jarenlang, niet alleen voor de wegafdeling maar ook voor mountainbikers, inzetten.

Winnaars MTB-clubkampioenschappen 2018 zijn:

C-klasse, meisjes: 1e Maud, 2e Nikita, 3e Milou, aanmoedigingsprijs Isis.
C-klasse jongens: 1e Ferno, 2e Stijn, 3e Lars E, aanmoedigingsprijs Jort.
B-klasse: 1e Ivar, 2e Boris 3e Gijs, aanmoedigingsprijs Milan.
A-klasse: 1e Quinn, 2e Tijmen, 3e Maurice, aanmoedigingsprijs Victor.
Nieuwelingen: 1e Joey, 2e Bart, 3e Jeremy, aanmoedigingsprijs Robin.

Meer foto’s vanb de MTB-clubkampioenschappen 2018 staan HIER!