Watersley Klim Omloop

Afgelopen zondag 9 september stonden vier van onze De Jonge Renners aan de start voor de Watersley Klim Omloop. Dit was een wedstrijd die voor de eerste maal georganiseerd werd. Jaap Roelen reed er naar een top tien notering.

Zes ronden van 8.4 km met in totaal ongeveer 650 hoogtemeters over smalle en slingerende Limburgse wegen vormden het decor voor deze koers. Namens WV De Jonge Renner stonden Sven Pijnenburg, Sven Mulder, Mathijs de Kok en Jaap Roelen aan de start. Direct na de start een geneutraliseerde afdaling, een kort stukje vlak en direct de eerste smalle beklimming. Voor diegene die achteraan geloot hadden met de start dus een pittige opdracht om van voren te komen. Vooraan werd direct na de start de gashendel opengedraaid en alles op een lang lint getrokken. Bij de eerste doorkomst boven op  de Watersley aan start / finish, bleek dat al onze jonge renners zich redelijk goed vooraan in het peloton genesteld hadden. Meteen bij het ingaan van de tweede ronde, lukte het twee renners om uit de greep van dit peloton te ontsnappen. Aan het einde van de tweede ronde, toen dit tweetal ongeveer 30 seconden voorsprong had, besloot Jaap om de achtervolging in te zetten. In eerste instantie met drie metgezellen, later in totaal met elf renners. Na een ronde achtervolgen werden de twee eerste vluchters achterhaald. Hierna losten nog een paar renners uit de kopgroep waardoor een kopgroep van tien over bleef. Door de hoge snelheid over smalle wegen op en af in deze derde ronde, brak het peloton in meerdere stukken. Meteen achter de kopgroep een groep van zeventien met daarin Mathijs de Kok, daarachter een groep met Sven Mulder en vervolgens een groep met Sven Pijnenburg. Daarachter nog een aantal groepjes. Helaas werd de achterstand van de groep met Sven Pijnenburg uiteindelijk te groot en werd deze in ronde vijf uit koers genomen. In de kop van de wedstrijd, vlogen in de laatste ronde twee Adelaars er vandoor en lukte het zowel Jaap, als de rest van de kopgroep niet om deze te volgen. In het onderlinge sprintduel tussen deze twee ploeggenoten, bleek Bram Leerkens uiteindelijk over de rapste benen te beschikken. De groep met daarin Jaap volgde op 20 seconden. Jaap werd uiteindelijk 8ste. Ongeveer 20 seconden hierachter sprintte Mathijs naar een 13de plaats. Ongeveer 2 minuten later kwam Sven Mulder als nummer 30 over de meet.

65e Ronde van Hank

De meeste andere nieuwelingen reden op 9 september mee in de 65e Ronde van Hank. Een kopgroep van vier bepaalde de koers. Helaas misten de mannen van WV De Jonge Renner dit keer de slag. Na de vier knalden Moreno Tak naar plaats vijf, Henryc van Dongen naar de achtste en Roan Konings naar de negende plaats. Verder werd Robin van Oorschot 17e en Bart Rutten 22e.