De start was om 10.00u in Veendam, dat betekende dat iedereen vroeg uit de veren moest om tijdig aanwezig te zijn. De volgende renners waren geselecteerd voor deze klassieker: Mathijs de Kok, Sven Pijnenburg, Roan Konings, Bart Rutten en Jeremy Melis. Vanwege de lange reistijd waren de nodige renners al op vrijdagavond die kant uit gegaan.

Zaterdagochtend voor de start was de zon al aanwezig, maar was de wind de grote afwezige. Tijdens de voorbespreking was het al duidelijk dat door het ontbreken van de wind er weinig kans zou zijn op ontsnappen en dat er door het grote peloton veel kans was op valpartijen. De verwachting werd uitgesproken dat het een massasprint zou worden, waarbij Roan en Mathijs dus uitgespeeld konden worden.

 

De wedstrijd van 80 km was opgebouwd in 2 rondes van 40 km met daarin veel asfalt en het nodige bochtenwerk. Bij de start wisten alle DJR-renners redelijk naar voren te rijden en werden de eerste kilometers zonder veel problemen afgewerkt. Na ongeveer 20 km ging het fout voor Sven. Bij het nemen van een bocht stuurde een renner verkeerd in, waardoor hij in het stuur van Sven haakte. Hierdoor vloeg hij voorover van de fiets op het asfalt. Met de nodige schaafplekken was het helaas over voor Sven.

Op dat moment werd er flink snelheid gemaakt in het peloton waardoor Bart steeds verder achterin het peloton terecht kwam. Het gebrek aan echte topsnelheid was voor Bart de spelbreker en hij moest met een groepje het peloton laten gaan en werd helaas na een ronde uit koers genomen.
We hadden dus met het ingaan van de laatste omloop van 40 kilometer nog drie renners in koers die zich goed vooraan in het peloton konden handhaven. Jeremy reed ook steeds attent van voren. Bij het ingaan van de laatste 20 kilometer nam het gedrang in het peloton toe en dat zorgde er helaas voor dat Mathijs door een valpartij hard op het asfalt terecht kwam. Ook voor hem was het helaas een vroegtijdig einde van de koers.

Het werd, zoals vooraf voorspeld, een massasprint in de straten van Veendam met een heel lastig einde met smalle wegen en de nodige bochten en rotondes. Roan wist echter een super finale te rijden en zat bij de laatste rotonde, ca. 100 mtr voor voor de finish op de vierde positie. Met een machtig mooie sprint wist hij deze wedstrijd met overmacht te winnen! Jeremy sprinte in het peloton naar een mooie 44e plek.

Met de zege van Roan staat de teller inmiddels op 4 klassieke overwinningen! Heel knap van onze nieuwelingen. Tot slot wensen we Sven en Mathijs een spoedig herstel!