Het Sponsoromnium 2018 was er eentje om in te lijsten. Als je door de poort reed naar het clubhuis van WV De Jonge Renner en het parcours overstak voelde je direct de spanning… Want sponsoren die fietsen zijn eigenlijk recreanten, maar daar doe je ze toch te kort mee.

Strak afgetraind met materiaal waar een continentale ploeg nog jaloers op zou zijn (BMC’s, S-Works, Sensa en Bianchi’s), stonden ze wat onwennig te popelen om wat rondes in te rijden. Er lagen 1200 meters parcours zonder tegenliggers te wachten, zonder hufterige automobilisten, die een racefietser tegenwoordig zien als vogelvrij verklaarde lycra-mannetjes. Mooi strak asfalt met hoogtemeters (ahhmmm)! Na de verkenning was iedereen het erover eens: dit wordt een zware middag.

Voorzitter Theo Hanegraaf heette iedereen van harte welkom en lichtte nog even toe dat de aanwezige licentiehouders van DJR, niet meedingen naar de hoofdprijs: eeuwige roem! Want er zijn vier talenten die meerijden. Als je dan ziet met wat voor gemak zij de rondjes afleggen…

Koers is koers: we begonnen met een tijdrit over 1200 meter gelijk aan één rondje over het clubparcours. Met een hartslag, die door de explosieve kracht ergens in je keel belandt, moet iedereen al direct aan het zuurstof. De deelnemers blijven onder de 2 minuten en 1:40 min komt als beste uit de bus, gereden door Leon van den Oord.

De afvalrace leverde vervolgens het bekende duw- en trekwerk op, want behoor je tot de laatste twee rijders per ronde over de finishlijn, dan lig je eruit. Dus tactiek en een sprintje moeten je helpen.

Dan nog de rit in lijn, natuurlijk hét onderdeel waar niemand zich meer kon verstoppen. Vijftien rondes met het melkzuur al in de benen. Jeroen Blijlevens bleef als toeschouwer daarvan verschoond, want hij kent die pijn natuurlijk als geen ander. Een aantal renners werden zelfs op een ronde gereden, dus dat geeft maar weer aan hoe hard het ging. Uiteindelijk mochten er drie plaatsnemen op het ereschavot met Leon van den Oord van Jac van den Oord Potatoes als winnaar van het eindklassement voor Jan Bassa Van Rietveld Logistics en Transport.

Nadien was er ruimte om onder het genot van de door Cees Vermeulen Party Service aangeboden heerlijke pasta’s, nog even na te praten. Sterke verhalen werden geboren en volgend jaar kunt u er wéér bij zijn!

Prachtige foto’s van fotograaf Marc Bouwens staan hier!

Uitslag sponsoromnium WV De Jonge Renner 2018: 1. Leon van den Oord (Jac van den Oord Potatoes), 2. Jan Bassa (Rietveld Transport en Logistics), 3. Coen Plompen (Plompen Ontwerp en Realisatie Den Hout), 4. Rick Oskam (Jac van den Oord Potatoes), 5. Bas van Hal (Van den Udenhout B.V. Veldhoven), 6. Chris van de Waarden (Biemans Makelaardij en Assurantiën Oosterhout), 7. Niels Koreman (Van den Udenhout B.V. Veldhoven), 8. Henk van Gestel (Partyservice Vermeulen Oosteind), 9. Cees Vermeulen (Partyservice Vermeulen Oosteind), 10. Frank Eikhout (Dreamland Oosterhout).