Al de hele week voorspelden de weerberichten weinig goeds voor zondag 30 september en de Piet Paulusma’s kregen gelijk. Het was beestenweer in de omgeving van Kaatsheuvel, geen seconde van de 1e Efteling Omloop van Hil en Moer was het droog en het waaide hard. Het zorgde na het startschot door Roodkapje op het Anton Pieckplein voor een waar slagveld in de polders tussen Kaatsheuvel, Sprang-Capelle en De Moer. Het peloton viel meteen uit elkaar op het uitdagende parcours, dus al snel waren er de eerste uitvallers te noteren.

Na de eerste grote omloop reed er een kopgroep weg met daarbij Wessel Verschueren. De groep werd een omloop later groter met ook Hidde van Veenendaal daarbij. Later in de koers maakte ook nog Lars Hohmann de sprong naar voren. Zo’n twintig renners reden vooraan. Onze junioren deden het dus prima over de kletsnatte wegen.

In de finale op de kleinere omlopen kwam een achtervolgende groep (ook zo’n 20 renners) met daarbij Hugo Hoekjen, Gianni Pavone, en Ward de Schepper weer dichtbij de koplopers. Dat was vooraan het teken om te demarreren. Ian Spekelink en Jelle Krijnsen sloegen een gaatje, dat al snel onoverbrugbaar werd voor het restant van de kopgroep met Hidde daarbij. Uiteindelijk won Spekelink de sprint van Krijnsen. Hidde reed na een sterke koers naar plek zes.

Andere mannen van WV De Jonge Renner in de uitslag: 12e Gianni Pavone, 13e Lars Hohmann, 16e Hugo Hoekjen, 20e Ward de Schepper en 34e Wessel Verschueren. Een loodzware 1e Efteling Omloop van Hil en Moer zit erop en we hopen dat er nog veel wielersprookjes zullen volgen!

Prachtige foto’s van fotograaf Marc Bouwens staan hier!