Finaleweekend van de Clubcompetitie in Delfzijl is door Team LottoNL-Jumbo – De Jonge Renner afgesloten op een derde plaats in het eindklassement. Een overwinning zat er helaas niet in.


Op zaterdag was er in de openingsklassieker een knappe derde plaats voor Bryan Bouwmans, maar ook veel pech in de vorm van valpartijen waarbij Bram de Kort, Youri van Iersel en Mathijs de Leng betrokken waren.

De ploeg werd in de klassieker vooral zwaar gedupeerd door de jury ter plaatse door het naar inziens van de leiding van onze ploeg zeer onterecht uit koers nemen van sterke man in de tijdrit Nils Sinschek. Als statement vanuit het team werd besloten de ploegentijdrit niet voluit te rijden.

In de middag stopten de mannen hun positieve energie in het afsluitend criterium. Na een aanvallend gereden koers (met aanvallen van Mathijs de Leng en Martijn Dijkstra) werd Youri van Iersel uiteindelijk tiende en sloten de mannen, ondanks het onrecht, als derde de Clubcompetitie af.

Volgende week zondag 30 september de thuiswedstrijd in de Ronde van Midden-Brabant. Op naar sportieve revanche!

FOTO’s: Joris Knapen (Clubcompetitie.nu)


Foto: Joris Knapen