Zaterdag 17 november 2018, de dag dat Sinterklaas weer aangekomen is in ons land, stonden de mountainbikers van De Jonge Renner klaar om deel te nemen aan de derde wedstrijd van de wintercompetitie Van Arckel. Deze keer werd er gestreden op camping De Koekoek in Tienhoven. Hier waren de veldrijders op het vlakke grasparcours in het voordeel ten opzichte van de mountainbikers.

Na een warming-up in de speeltuin, verschenen aan de start maar liefst twee Jonge Renners in de groene leiderstrui, te weten: Ferno (G-klasse) en Rowan (D-klasse). Net als vorig jaar was er een bijzondere prijs te winnen voor alle podiumplaatsen: namelijk taart! De motivatie was dus extra groot onder alle deelnemers. En jawel, ondanks het ‘veldparcours’, zijn er maar liefst vier taarten meegenomen naar Noord-Brabant!

De broers Ferno (G-klasse) en Maurice (F-klasse) werden respectievelijk 2e en 1e. Milou (G-klasse) en haar grote broer Rowan (D-klasse) zijn beide 2e geworden. Ondanks de grote concurrentie bij de jongens is het knap om te zien dat Ivar, Boris en Quinn de top 10 haalden en het podium als het ware konden ruiken. Alle overige renners hebben eveneens flink gestreden op deze zonnige maar zeer frisse dag.

In de G-klasse reed nog een hele bijzondere jonge renner mee, namelijk jarige Jort! Hij heeft de wedstrijd gereden met een ballon aan zijn helm wat veel bekijks trok. Tijn kampte helaas met materiaalpech. Verstandig om lopend te finishen zodat in ieder geval nog de punten gepakt konden worden. Volgende week, 24 november 2019, is de volgende wedstrijd van deze competitie in Nieuwpoort. Voor alle MTB-doorzetters geld dan: een nieuwe ronde met nieuwe kansen!