Nederlands kampioen veldrijden bij de Beloften, Ryan Kamp uit Raamsdonksveer, was op dinsdag 22 januari aanwezig op ons clubparcours op De Warande. Ryan trainde deze avond de jeugdrenners van WV De Jonge Renner in een waar winterwonderland. Deze dag was er namelijk een vers pak sneeuw gevallen, maar de training ging gewoon door natuurlijk, want zo gaat dat bij crossers!

Eerst liet Ryan de groep inrijden op het parcours, zodat de spieren warm werden. Daarna een rondje over de balken, dan een ronde met een beklimming en de trap. Ook had Ryan een leuke oefening in een vierkant waarbij je ze lang mogelijk op de fiets moest blijven in het vak.

Ryan gaf de leergierige jeugdrenners adviezen over het springen over de balken en het op en af de fiets springen. Ook werkte hij aan de bochtentechniek. Afsluitend was er een wedstrijdje op het parcours. Na de groepsfoto zat een leuke avond erop!

Mooie foto’s van Marc Bouwens zijn hier te vinden!