De stichting Wielerbelang Dongen heeft van de Koninklijke Nederlandse Wieler Unie (KNWU) het verzoek ontvangen om in het weekeinde van 22 en 23 juni 2019 het Nederlands Kampioenschap (NK) op de weg voor 15 – 18 jarigen plus Elite zonder contract te organiseren. Dit NK gaat in samenwerking met wielervereniging De Jonge Renner plaatsvinden. De stichting organiseert dit jaar voor de 50e keer de Ronde van Midden Brabant op 29 september en vanwege dit gouden jubileum kwam het verzoek van de KNWU om dit NK te organiseren.

Vijftig jaar geleden waren Wim van Dongen en Jasper Bouma de initiatiefnemers van de Ronde van Midden Brabant, toen een eendaagse wedstrijd voor junioren. Wim van Dongen is nog steeds verbonden aan de Dongense wielerstichting als adviseur.

Start en finish zijn in het centrum van Dongen, de Hoge Ham nabij het gemeentehuis. Er worden vijf wedstrijden verreden.
Op zaterdag 22 juni: Nieuwelingen Meisjes, Junioren Dames en Junioren Jongens. Op zondag 23 juni: Nieuwelingen Jongens en Elite zonder contract.
Het parkoers ligt in grote lijnen vast: een omloop van 10,4 kilometer met elke ronde de passage over de Watertorenstraat.

Contactpersoon met betrekking tot de gehele organisatie:
Martin van Steen (0031- 6 52 66 36 78)