De Elite en Beloften renners van Team Jumbo-Visma- De Jonge Renner zijn deze week op trainingskamp in het Spaanse Coma-ruga. Bryan Bouwmans zorgde voor een sfeerimpressie van deze intensieve week!

Onze renners voor 2019 vlnr: Bryan Bouwmans, Jeroen Meijers, Mauro Spapen, Manuel Michielsen, Vincent Hoppezak, Max Hendrikx, Jim Lindenburg, Jesse Huijbregts, Rens Tulner, Wim Wittenberg, Youri van Iersel, Ramon van Bokhoven, Wessel Verschueren en Bram de Kort. Op deze foto ontbreken: Mathijs de Leng, Henk Wildeman, Koen van Helvoirt en Tom Manders.

Trainingskamp De Jonge Renner 2019

Aangezien de start van het seizoen nadert voor de elite/beloften vindt ook het jaarlijkse trainingskamp plaats. Dankzij Jan Stuurman zijn wij ook dit jaar weer neergestreken in Comarruga en onder de vleugels van Jo, Ceciel, Ben en Hugo zetten wij hier de puntjes op de i voor het naderende seizoen.

Dit jaar zijn de weergoden ons goedgezind met een lichte bries en een aangename zon. Op deze manier kunnen wij optimaal onze uren op de fiets maken. Op deze manier klinkt het alsof een trainingskamp als vakantie is, maar dat is niet altijd zo als je van 10:00 tot 16:00 op de fiets zit of een slechte dag hebt. Ondanks dat je soms fysiek mindere momenten beleefd, is de sfeer enorm goed dit jaar, waardoor een training sneller voorbijgaat dan je beseft. Bovendien kan je hier ook sterker van worden, als je goed hersteld na het trainingskamp. Daarom ligt de focus de rest van de dag ook op het herstel. Dit betekent dat we veel op bed liggen, een keer gemasseerd worden en gezond en gevarieerd eten.

We zijn erachter gekomen dat er een staking is op de dag dat we normaal gesproken naar huis zouden vliegen op Brussel Zaventem. Het is nog even onzeker hoe de terugreis gaat verlopen, maar stiekem zouden wij het niet erg vinden om nog een aantal dagen langer in de zon te trainen.

Bryan Bouwmans
Namens Team Jumbo-Visma- De Jonge Renner

s