19th Kuurne-Brussel-Kuurne Juniors 2019

Met het kleine broertje van de profkoers, stond het seizoen met Kuurne-Brussel-Kuurne op punt van beginnen voor de junioren. Er lagen 124 km met onder andere de Oude-Kwaremont als scherprechter te wachten.
De beginfase was hectisch met enkele valpartijen, waar Luc en Mathijs helaas bij betrokken waren. Mathijs moest de strijd staken met een gebroken hand en is zeker vier weken uitgeschakeld. Luc kwam door de valpartij achterin te zitten en kon niet meer op tijd opschuiven.

Voorin de koers waren inmiddels veertien man in diverse schuifjes weg gereden daarin geen van onze mannen. Door een zwaar drieluik met Oude-Kwaremont, de kasseien van de Varentstraat en direct daarna de Tiegemberg wist Hidde met een groepje weg te rijden en in een ruk naar de koplopers toe te rijden. Zij zouden met negentien man de finale in gaan.
In het restant van het peloton voelde Gianni en Lars zich beide nog goed en reden op de plaatselijke ronde nog weg met een groepje.

Hidde van Veenendaal sprintte naar een zeer knappe 7e plek. Lars Hohmann werd 25e en Gianni Pavone 35e. Helaas door de pech van de val een DNF voor Mathijs de Kok en Luc van der Hoeven. Mathijs veel beterschap!