Een bijzonder woord van dank aan Niels van Beek, Praktijkhouder van “Van Beek & Bloemsaat – Centrum voor fysiotherapie en beweging” uit Raamsdonksveer.  In de praktijk in Raamsdonksveer werken 10 gespecialiseerde fysiotherapeuten en een oefentherapeute en kun je voor heel veel zaken terecht inzake fysiotherapie en bewegen. Een aantal jaren geleden is hij zelf ook gaan wielrennen met een groep vrienden, dit beviel zo goed dat hij regelmatig de nodige kilometers fietst. Hierdoor ontwikkelde zich een passie voor het wielrennen, waardoor Niels zich ook heeft toegelegd op fysiotherapie bij wielerblessures en fietspositionering.

Een aantal Nieuwelingen en een junior, had de behoefte om core-stability trainingen, tijdens het winter seizoen, op te starten. Gezamenlijk trainingen volgen is goed voor de lichamelijke ontwikkeling tijdens de pubertijd en de team building. In het winterseizoen stromen er renners vanuit de jeugd door naar de Nieuwelingen. Weer een hele stap voor deze renners, eindelijk mogen ze in het wegseizoen deelnemen aan de diverse klassiekers. Velen kijken hier al jaren naar uit. Omdat renners lange tijd in dezelfde houding op de fiets zitten, is core-stability training belangrijk voor de renners. Het is van belang om je buik-, rug- en bovenbeenspieren, middenrif en bekken goed te trainen. Zo krijg je een goede balans, kracht en stabiliteit op de fiets.

Niels was bereid om de renners hierbij te begeleiden en gedurende de winterperiode core-stability-training te verzorgen. Regelmatig werd er teruggekoppeld dat de trainingen intensief en pittig waren, een echte uitdaging om je steeds beter te ontwikkelen. Niels kijkt goed naar wat een ieder aan kan, zodat je binnen je eigen grenzen traint.

Niels, namens de groep Nieuwelingen, Bart Rutten, Jari Prins, Sam Oosterholt, Yorick Brethouwer en Sven Mulder en junior Sven Pijnenburg, bedankt voor je fantastische begeleiding en bijdrage aan het komende wegseizoen 2019! Hopelijk een sportief seizoen met mooie prestaties!