In het kader van ‘NL doet’ heeft op zondag 16 maart jl het eigen mountainbike-parcours van wielervereniging De Jonge Renner een oppepper gehad. Gewapend met kettingzagen, hakbijlen, snoeimessen en houten planken is een groep vrijwilligers van bijna 50 mensen aan de slag gegaan in het Warande-bos te Oosterhout (NB). Er is gesnoeid, geharkt, gezaagd, slingerafval opgeruimd en nieuwe stukken MTB-parcours aangelegd. Zo zijn er in het glooiende bosgedeelte een nieuw venijnig klimmetje, kombocht-afdaling en obstakel bestaande uit zo’n 10 dikke boomstammen te vinden. Leuke uitdagingen voor de meer geoefende bikers! Bijzonder is de aanleg van een volledig nieuw element namelijk een north shore. Dit is een spannende, smalle, houten achtbaan waar overheen gefietst kan worden. In deze baan zitten verhogingen, draaiingen en niveauverschillen verwerkt. Middels aftakkingen eindigt deze houten baan met meerdere drop-offs van verschillende hoogtes. Zo is deze north shore inzetbaar voor alle niveau-groepen tijdens de trainingen. Het eerste deel is gereed en inmiddels goed gekeurd door de MTB-kids die geholpen hebben.